Pistoalele sovietice Makarov, înlocuite de Udav. Rușii laudă caracteristicile noilor arme

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia va înlocui legendarele sale pistoale sovietice de tip Makarov în cadrul armatei şi poliţiei cu un nou tip de armă capabilă să funcţioneze până la temperaturi de minus 70 de grade Celsius şi să străpungă o vestă antiglonţ la 100 metri distanţă.

Producţia în serie a acestui nou tip de pistol, denumit Udav (şarpe boa, în limba rusă) urmează să înceapă în primăvară şi ar trebui ca la termen să înlocuiască pistoalele Makarov în cadrul armatei şi poliţiei ruse', se menţionează într-un comunicat emis de conglomeratul militaro-industrial public Rostec.

Makarov este un pistol semiautomat, utilizat de la începutul anilor 1950, el înlocuind în acea perioadă pistolul sovietic de tip Tokarev.

'Makarov este principala armă personală a ofiţerilor din forţele armate şi de securitate în mai multe ţări din fostul Pact de la Varşovia, precum şi din China', a subliniat Rostec.

 

Glonțul ar străpunge vestele antiglonț de la 100 metri distanță

 

Recent, Rusia a furnizat, printre alte arme, şi 900 de pistoale Makarov Republicii Centrafricane.

'Prin puterea sa distructivă, Udav va deveni unul din cele mai puternice pistoale din lume', susţine Rostec, indicând că glonţul său cu un calibru de 9x21mm permite străpungerea unei veste antiglonţ la '100 metri distanţă'.

Pistolul face faţă unor 'temperaturi extreme între -70 şi +50 de grade' şi 'condiţiilor de deşert arid, arctic şi de umiditate ridicată', a apreciat Serghei Abramov, directorul industrial al grupului 'Arme' din cadrul Rostec.

Pistolul Udav va fi disponibil şi în versiunile civilă şi sportivă şi va fi destinat exportului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel