Rusia ia în calcul modificarea doctrinei militare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Nikolay Patrushev, secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat că doctrina militară națională a Rusiei s-ar putea schimba după ce conceptul de construcție și dezvoltare a Forțelor Armate Ruse este pregătit, relatează RIA Novosti, citat de Uawire.org.

,,Având în vedere activitatea [privind pregătirea conceptului de construcție și dezvoltare a Forțelor Armate de către departamentele de apărare], Consiliul de Securitate al Rusiei va analiza și va face propuneri președintelui [Putin] pentru a face corecții în doctrina militară a Federația Rusă, dacă este necesar ", a spus Patrushev după o întâlnire a Consiliului de Securitate al Rusiei.

În cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate rus din noiembrie, președintele rus Vladimir Putin a stabilit pentru forțele de securitate ruse pentru următorii zece ani.

Doctrina militară actuala reglementează direcția de dezvoltare și condițiile de utilizare a forțelor armate naționale, inclusiv forțele nucleare.

Doctrina militară a Rusiei prevede că țara „își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare ca răspuns la utilizarea armelor nucleare și a altor tipuri de arme de distrugere în masă împotriva acesteia și / sau a aliaților săi, precum și în caz de agresiune împotriva Federației Ruse care implică utilizarea armelor convenționale atunci când însăși existența statului este în pericol ".

Actuala doctrină militară a Rusiei, lansată la sfârşitul anului 2014, menţionează "consolidarea capacităţilor ofensive ale NATO direct la frontierele ruse şi măsurile luate în vederea amplasării unui sistem global de apărare antirachetă" în Europa de Est.

Moscova a denunţat de mai multe ori decizia Alianţei de a poziţiona trupe în mai multe state membre situate la frontierele ruse, precum ţările baltice sau Polonia, dar şi proiectul american de instalare a unui scut antirachetă în Europa de Est.

De ce actualizarea doctrinei militare ar putea avea loc în 2020?

Există câteva motive pentru care armata rusă ar putea elabora o doctrină militară actualizată anul viitor: 2020 a fost mult timp un an de referință pentru strategii militari ruși, percepțiile amenințărilor rusești s-au întărit în ceea ce privește Statele Unite, iar Rusia pare să intre într-un ciclu de actualizarea a mai multor documente strategice de securitate națională.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel