Rusia dispune de peste 2600 de tancuri, dar T-14 Armata se lăsă aşteptat

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unui raport realizat de mai mulţi experţi militari, pe baza informațiilor obţinute din surse deschise, citat de publicaţia Lenta.ru, armata rusă dispune de un total de 2685 de tancuri principale de luptă.

Numărul total de tancuri de care armata rusă dispune, aşa cum reiese din raportul citat de publicaţia rusă, este este de 2685. Numărul total de tancuri noi și modernizate (produse de la începutul anilor 2000) este de aproximativ 1200 de unități sau aproximativ 45 la sută din totalul de tancuri de care armata rusă dispune, precizează Defence-Blog.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani s-au format 39 de batalioane de tancuri noi, iar treizeci și două dintre acestea au fost dislocate în unităţile militare ale armatei ruse din regiunile vest şi sud ale Rusiei, iar numărul total de tancuri desfăşurate în aceste regiunii aproape că s-a dublat.

Publicaţia Lenta.ru precizează, de asemenea, că industria rusă de apărare a crescut rata de modernizare a vehiculelor vechi.

Dacă între anii 1998-2010 aproximativ 150 de tancuri T-72B și T-80U au fost actualizate la standardele T-72BA și T-80UE-1, între anii 2011-2020 numărul tancurilor modernizate a crescut semnificativ, ajungându-se la peste 600 de tancuri T-72B3, mai mult de 300 de tancuri T-72B3M și peste 60 de tancuri T-80BVM.

 

Cu toate acestea, militarii ruşi încă aşteaptă tancurile T-14 Armata, mult promise de ministerul rus al Apărării

 

La începtul lunii trecut, precizam într-o scurtă analiză că Denis Manturov, ministrul Industriei și Comerțului din Federația Rusă, venea cu o nouă promisiune pentru militarii ruşi şi anume: Producția de tancuri și vehicule de luptă bazate pe cea mai nouă platformă de luptă Armata, în cadrul unui contract semnat cu ministerul rus al Apărării în urmă cu câțiva ani, este în curs de desfăşurare.

Livrările de tancuri Armata, produse în serie pentru Forţele Armate Ruse, nu au început încă.

Ministrul Industriei și Comerțului, Manturov, a declarat în luna aprilie a acestui an că trupele vor primi primele tancuri Armata în 2021.

DefenseRomania a scris încă de la începutul anului că Forţele Armate ale Rusiei nu au primit primul lot de 12 tancuri principale de luptă T-14 Armata. Mai mult, primele nouă tancuri ar fi trebuit să fie livrate armatei Federaţiei Ruse până sfârşitul anului 2018.

Probleme sunt și în ceea ce privește costul. T-14 Armata este cel mai scump tanc rusesc, comparabil ca preț cu tancul american de top M1 Abrams. Experții cred că, în procesul de finalizare, costul de producție al unui T-14 inevitabil va creste, iar prețul final ar putea descuraja partenerii tradiționali ai rușilor, care sunt obișnuiți cu prețuri mult mai mici comparativ cu producătorii de armament greu din Occident.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel