Rusia confirmă că va livra Turciei încă o baterie de rachete antiaeriene S-400

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia a livrat marţi Turciei încă o baterie de rachete antiaeriene S-400, a declarat preşedintele Vladimir Putin, citat de Interfax.

Potrivit unei ştiri preluate de Reuters, preşedintele rus a făcut anunţul cu ocazia vizitei omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Ministerul Apărării de la Ankara a comunicat că livrarea sistemului S-400 a început marţi, dar va dura aproximativ o lună.

Turcia a anunțat începerea livrarii celei de-a doua baterii a sistemelor de apărare aeriană S-400 din Rusia pe 27 august, în aceeași zi, președintele Recep Tayyip Erdogan urmează să poarte discuții cu omologul sau rus Vladimir Putin la Moscova, cu privire la evoluțiile recente din provincia Idlib din Siria, precizează Hurriyet Daily News.

,,Activitățile privind livrarea celei de-a doua baterii (a S-400) vor începe mâine", a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, jurnaliștilor din estul provinciei Erzincan pe 26 august.

Potrivit vicepremierului rus Iuri Borisov, citad de DPA, Putin doreşte să îi prezinte lui Erdogan şi noul avion de vânătoare rusesc Su-57.

În urma achiziţiei de echipamente militare ruseşti, Turcia a fost exclusă de Statele Unite din programul aeronavelor F-35. Washingtonul consideră că dotarea forţelor armate turce cu S-400 este incompatibilă cu deţinerea celor mai noi avioane de luptă americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel