Rusia va livra Turciei cea de-a doua baterie de rachete S-400

S.I. Catalin / 26 aug 2019 / 18:15
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

Turcia va accepta livrarea unei a doua baterii anti-rachetă S-400, începând de marţi, a declarat luni ministrul Apărării, Hulusi Akar, potrivit agenţiei de presă Anadolu, informează The Epoch Times.

Turcia a anunțat începerea livrarii celei de-a doua baterii a sistemelor de apărare aeriană S-400 din Rusia pe 27 august, în aceeași zi, președintele Recep Tayyip Erdogan urmează să poarte discuții cu omologul sau rus Vladimir Putin la Moscova, cu privire la evoluțiile recente din provincia Idlib din Siria, precizează Hurriyet Daily News.

,,Activitățile privind livrarea celei de-a doua baterii (a S-400) vor începe mâine", a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, jurnaliștilor din estul provinciei Erzincan pe 26 august.

Părţile iniţiale ale sistemului, despre care Washingtonul afirma că nu sunt compatibile cu apărarea NATO, au fost livrate la Ankara în iulie, în ciuda avertismentelor cu privire la posibile sancţiuni ale SUA dacă achiziţia va merge conform planurilor.

După ce Turcia şi-a anunţat intenţia de a folosi sistemele ruseşti S400 şi a le integra cu sistemele de arme compatibile cu tehnica militară a ţărilor NATO, SUA a început să facă presiuni ca Ankara să renunţe la planurile sale.

Una din măsurile luate de administraţia americană împotriva regimului Erdogan a fost oprirea programului de antrenament al piloţilor turci pe noile modele de avioane de luptă F35.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy