Rusia, competiţie cu Coreea de Sud pentru vânzarea de sisteme antiaeriene către India

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În încercarea de a îi împiedica pe ceilalţi competitorii existenţi din piaţa mondială a armamentului, Rusia intenționează să ofere sisteme de apărare antirachetă și antiaeriană Indiei, chiar dacă New Delhi poartă deja, de mai bine de un an, discuţii cu Coreea de Sud, potrivit Uawire.com şi Financial Express.

Rusia va încerca să facă lobby pentru a își vinde tehnica militară în timpul vizitei la Moscova a ministrului indian al Apărării Rajnath Singh. 

Singh va vizita Moscova pentru a participa la o sesiune a Comisiei Interguvernamentale India-Rusia pentru Cooperare Tehnico-Militară (IRIGC-MTC).

O sursă din cadrul Ministrului Indian al Apărării, care cunoaşte detalii despre acest subiect şi care a dorit să rămână anonimă a declarat pentru Financial Express că, în timpul întâlnirii cu Singh, oficialii ruși vor solicita Indiei să își revizuiască decizia de a atribui contractul pentru sisteme de apărare antirachetă și antiaeriană, companiei sud-coreene Hanwha.

Contractul cu Coreea de Sud a rezultat dintr-o ofertă indiană din 2013, care a fost contestată de producătorii ruși Almaz-Antey (care dezvoltă sistemele de rachete Tunguska și Tula) și  Biroul pentru Proiectarea Instrumentelor - KBP (care produce sisteme de rachete antiaeriene Pantsir).

Ruşii nu vor ca India să cumpere sistemul anti-aerian K30 Biho „Flying Tiger" de la Coreea de Sud

Arma în cauză - K30 Biho - a fost dezvoltată de Korea's Agency for Defense Development în 2013 ca un sistem antiaerian și antirachetă cu rază scurtă de acţiune. În procesul de selecţie, sistemul coreean s-a dovedit a fi mai bun decât sistemul antiaerian modernizat Tunguska-M1 construit de compania de apărare rusă Almaz-Antey și chiar mai bun decât sistemul de rachete Pantsir, produs de compania rusă KPB Instrument Design Bureau. Sistemul coreea K30 Biho a fost considerat de experţii militari din India ca fiind cel mai capabil, deoarece poate avea o dublă utilizare, atât ca sistem de apărare anti-rachetă, cât și ca antiaeriană.

Dacă contractul final pentru achiziționarea K30 Biho, va fi semnat, India ar urma să implementeze sistemul antiaerian până în 2020. Sistemul K30 Biho ar putea fi amplasat de-a lungul unui punct de la granița Indiei cu Pakistanul, unde deja armata Indiei are staţionate cinci brigăzi ale forţelor terestre.

India a anunţat oficial începerea licitaţiei pentru un nou sistem antiaerian în 2013, iar sistemele înscrise în competiţie au fost evaluate pe parcursul anului 2015 și testate în 2017.

Industria coreeană de apărare a privit piața indiană ca o șansă pentru creşterea exporturilor de armament. Contractul implică exportul a 104 sisteme Biho, 97 de transportoare de muniție, 39 de vehicule de comandă, 4.928 de rachete și 172.260 de muniții, ceea ce face ca valoarea totală a contractului să fie de 2,66 miliarde de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel