Rusia ar fi dislocat în Siria peste 30 de sisteme de rachete Pantsir-S

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia ar fi transferat în Siria peste 30 de sisteme de rachete hipersonice cu rază scurtă de acţiune de tip Pantsir-S, potrivit expertului militar Sergei Khatylev, informează publicaţia Uawire.org.

Expertul militar susţine că un număr atât de semnificativ de sisteme de rachete ar putea respinge un atac la scară largă cu câteva sute de rachete de croazieră sau balistice și să asigure spațiul aerian pe o suprafață de aproximativ 10 mii de kilometri pătrați.

,,Până în prezent, în serviciul armatei siriene, sunt peste 30 de sisteme antiaeriene de tip Pantsir-S şi sunt dislocate în Siria. Sistemele de rachete au fost produse la KBP Instrument Design Bureau", a precizat Khatylev, citat de publicaţia Politika Segodnya.

Sistemul Pantsir-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm.

Oficial, numărul de sisteme de apărare aeriană trimise de armata rusă în Siria nu este cunoscut cu exactitate. Cu toate acestea, se presupune că numărul de sisteme de apărare aeriană de tip Pantsir-S, dislocate pe teritoriul sirian, depăşeşte cu mult număr precizat în mod oficial.

Nu se cunoaște motivul pentru care Rusia ar desfășura unu număr atât de mare de sisteme de rachete Pantsir-S în Siria. Cu toate acestea, potrivit analiștilor, dacă Rusia are dislocate în Siria un număr atât de mare de sisteme de acest tip, pe cât se presupune, ar putea închide complet cea mai mare parte a spațiul aerian sirian.

Până în acest moment, declaraţia expertului militar Sergei Khatylev nu a fost confirmată sau infirmată. Trebuie precizat că acesta nu a prezentat dovezi relevate sau mai puţin relevante cu care să-şi susţină declaraţiile şi de aceea afirmaţiile acestuia trebuiesc tratat cu scepticism.

Multe, dar eficiență zero!

Amintim că, IDF – Israel Defense Forces – a distrus, pe 21 ianuarie 2019, mai multe ținte iraniene și siriene în jurul Damascului, printre acestea aflându-se și sisteme avansate de apărare antiaeriană de tip Pantsir-S. Imaginile prezentate de armata israeliană la acel moment, au arătat faptul că mai multe sisteme de apărare antirachetă de producție rusească de tip Pantsir-S1 (denumire NATO SĂ-22), au fost distruse în urma atacurilor IDF.

Recent, Israelul a blocat şi perturbat activitatea sistemelor de apărare aeriană ruseşti Pantsir, dislocate pe teritoriul Sirie, în timpul atacurilor aeriene efectuate în urmă cu o săptămână. Acest lucru a fost confirmat de mai multe materiale video care arată rachetele ghidate trase de sistemele de rachete de tip Pantsir-S, pur și simplu auto-detonând-se fără a-și atinge țintele.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel