Israelul a reuşit să blocheze activitatea sistemelor de apărare aeriană ruseşti din Siria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul a blocat şi perturbat activitatea sistemelor de apărare aeriană ruseşti Pantsir, dislocate pe teritoriulul Sirie, în timpul atacurilor aeriene efectuate în urmă cu două zile, potrivit Uawire.org.

Există o explicație logică pentru eșecul sistemelor de apărare anti-aeriene siriene și pentru inacțiunea completă a sistemelor rusești S-400 Triumph de a respinge atacurile aeriene israeliene care au avut loc la începutul acestei săptămâni.

Din câte se pare, principalul motiv care a împiedicat sistemele de apărare aeriană să acţioneze ţine de faptul că Israelul a blocat activitatea radarelor acestor sisteme. Acest lucru a fost confirmat de materialele video care arată rachetele ghidate trase de sistemele de rachete hipersonice ruse cu rază scurtă de acţiune de tip Pantsir-S, pur și simplu auto-detonând-se fără a-și atinge țintele.

Până la această oră, Ministerul israelian al Apărării nu a prezentat niciun comentariu oficial pe această temă, dar nu este prima dată când avioanele israeliene încearcă să blocheze activitatea sistemelor de apărare aeriană siriene.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că Forțele Aeriene Israeliene au folosit rachete de croazieră Delilah, care sunt concepute pentru lupta împotriva sistemelor radar și conțin dispozitive de blocare a sistemelor radar, ceea ce acordă un grad de credibilitate şi mai mare acestei teoriei.

Mikhail Bogdanov, adjunctul ministrului rus de Externe, a declarat miercuri că decizia Israelului de a lansa atacuri aeriene în Siria reprezintă „o mișcare greșită", a informat agenția rusă Interfax, citată de Reuters.

De asemenea, oficialul rus a adăugat că în urma atacurilor israeliene, autoritățile de la Moscova au luat legătura cu aliații sirieni pentru a discuta situația.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel