Rusia a testat sistemul de rachete Bastion în Arctica. Video

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul apărării rus a publicat informația că a folosit pentru prima dată sistemul de rachete Bastion la un exercițiu militar ce a avut loc pe insula Kotelny din zona arctică.

O înregistrare video a lansării arată o rachetă P-800 Onyx, care poate călători la viteze de până la 1.980 mph, fiind lansată în aer și apoi alunecând deasupra mării spre o țintă convențională concepută pentru a simula un grup de nave ostile, potrivit RT.

Rușii susțin că rachetele nu pot fi perturbate prin mijloace de luptă electronică și bruiaj

Potrivit oficialilor ruși, echipajul sistemului de rachete de coastă Bastion a efectuat cu succes lansarea de rachete împotriva unei ținte navale aflată la o distanță de peste 60 de kilometri, pentru a demonstra capacitatea de a îndeplini în mod eficient misiuni de luptă în Arctica și a proteja zonele insulare și zonele de litoral ale Rusiei.

Lansatorul Bastion poate purta două rachete anti-navă de tip Onyx, care pot ataca ținte aflate la o distanță de până la 300 km, dacă traiectoria de tragere este una înaltă, sau la 120 km cu o traiectorie de zbor joasă. Deși rachetele de tip Onyx P-800 sunt concepute pentru a fi folosite împotriva țintelor maritime, acestea pot fi folosite și împotriva țintelor aflate la sol.

Bastion este un sistem modern mobil de rachete rusești de coastă. Acesta este conceput pentru a ataca vase militare de luptă de suprafață cât și navele auxiliare, iar de asemenea acesta poate ataca poziții inamice aflate pe țărm. Acest sistem poate ataca ținte multiple în condiții de luptă electronică și bruiaj efectuat de către inamic.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat și un videoclip care prezintă lansarea unei rachete de tip Onyx P-800 de către un sistem de apărare de coastă Bastion, care poate zbura cu o viteză de până la 3.200 de km/h.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel