Rusia a testat racheta balistică intercontinentală Topol-M - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia a testat o racheta balistică intercontinentală Topol-M.

Potrivit oficialilor ruși, la 26 iulie 2019, o rachetă intercontinentală Topol-M a fost lansată de la situl balistic de dezvoltare a rachetelor rusești Kapustin Yar, aflat în regiunea rusă Astrahan, între Volgograd și Astrahan. 

Rușii au anunțat că racheta balistică și-a atins cu succes ținta care s-a aflat în centrul de anti-balistic Sary Shagan, centru de testare aflat în Kazahstan, pe valul vestic al lacului Balkhash.

Topol-M sau RT-2UTTH Topol M este una din cele mai recente rachete balistice intercontinentale ale Rusiei, fiind în serviciul Kremlinului din 1997. Topol-M are o lungime de 22,7 m și un diametru de 1,9 m. Racheta balistică are o rază de acțiune de 11.000 km.

Rușii se laudă că Topol-M poate evita sistemul anti-rachetă al Statelor Unite, racheta rusă având capabilitatea de a efectua manevre de evitare a interceptării.

 

Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală Topol-M

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel