Rusia a preluat controlul asupra unei foste baze militare americane din Siria (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia a anunţat vineri că a preluat controlul asupra unui aerodrom în nordul Siriei, pe care trupele americane l-au abandonat mai devreme săptămâna aceasta, informează dpa.

Forţele militare ruse păzesc aerodromul, lângă oraşul Kobane de la frontiera cu Turcia, a precizat un oficial rus de rang înalt pentru agenţia de presă TASS.

Canalul de televiziune Zvezda (Steaua), administrat de Ministerul rus al Apararii, a prezentat un material video cu preluarea fostei baze militare americane de către Forțele Ruse.

,,Genişti cercetează în prezent locul pentru a-l curăţa de explozivi. Nu ştim ce capcane şi surprize ar fi putut lăsa foştii proprietari ai bazei", a declarat acest oficial, căruia nu-i este precizat numele.

Controlul asupra bazei a fost preluat de către subunități ale Poliției Militare ruse care patrulează în nordul Siriei

,,Subunitățile noastre au început să păzească aerodromul și teritoriul bazei militare, organizând patrule perimetrale și paza în pozițiile de foc amenajate. În prezent, geniștii verifică existența unor încărcături explozive în cadrul obiectivului. Nu se știe ce capcane și surprise au lăsat foștii proprietari", a declarat un inspector din cadrul Poliției Militare ruse.

SUA au folosit aerodromul pentru a susţine forţele de opoziţie în războiul civil din Siria, a mai spus partea rusă. La rândul său, Rusia este cel mai important susţinător militar al regimului lui Bashar al-Assad.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luna trecută o retragere parţială a trupelor din Siria, în efortul de a reduce angajamentele SUA în zonele de război din Orientul Mijlociu.

Declanşat în 2011 cu reprimarea unor manifestaţii pro-democraţie, războiul din Siria a făcut peste 370.000 de morţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel