Rusia a inventat un nou tip de material pentru vestele antiglonț

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Un material unic de armură realizat din polietilenă cu greutate moleculară foarte mare (UHMWPE sau UHMW) a fost dezvoltat în Rusia, a informat miercuri ziarul oficial al Ministerului Apărării, Krasnaya Zvezda.

Conform informațiilor publicate de Krasnaya Zvezda, au fost deja produse primele materiale compozite ultra-ușoare din fibră UHMW, iar cercetările au arătat că performanțele lor depășesc deja cele ale materialelor de protecție străine. UHMW este capabil să oprească șrapnelul care se deplasează cu o viteză de până la 670 metri pe secundă, în timp ce organoplasticul pe bază de Kevlar poate opri deplasarea șrapnelului la 630 m/s și 480 m/s, transmite TASS.

UHMW este mult mai ușor având o masă unitară mai mică de 0,98 grame pe metru cub, în ​​timp ce Kevlar are o greutate unitară de 1,25 grame pe metru cub și deja au fost produse veste antiglonț.

Caracteristica cheie a armurii compuse din polietilenă este capacitatea sa de a opri gloanțele puștilor de asalt. 

Noul material, supranumit „Superthread”, va fi folosit pentru noile veste antiglonț care vor înlocui echipamentul Ratnik. Noul material va face armura mai rezistentă, va reduce costurile și va înlocui o parte semnificativă sau poate integral materialul importat pentru fabricarea vestelor antiglonț, potrivit rușilor.

Citește și: Sute de militari ruși au primit noul echipament de luptă Ratnik

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel