Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile

Ionel Copcea |
Data publicării:

Flota rusă din Oceanul Pacific a informat, pe 02.12.2021, că un complex de rachete de coastă de tip Bastion a fost dislocat și a intrat în serviciul de luptă pe Insula Matua din Arhipelagul Insulelor Kurile. 

“Complexul de rachete de coastă Bastion al Flotei din Oceanul Pacific a fost desfășurat pentru prima dată și a început executarea serviciului de luptă pe Insula Matua. Pe această insulă îndepărtată din zona centrală a Arhipelagului Insulelor Kurile, militarii ruși vor supraveghea 24 de ore din 24 zona de apă și strâmtorile adiacente”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților militari ruși, mașinile de luptă din compunerea complexului Bastion și personalul care le deservește au fost deplasate pe Insula Matua cu ajutorul navelor mari de desant ale Flotilei din Primorie a forțelor întrunite.

“Pe teritoriul insulei, subunitățile de asigurare tehnico-materială ale flotei au desfășurat un orășel militar autonom, în care au fost finalizate lucrările de îmbunătățire a spațiilor destinate desfășurării serviciului și cazării militarilor pe tot parcursul anului”, au menționat reprezentanții Statului major al Flotei din Oceanul Pacific.

Potrivit precizărilor acestora, pentru exploatarea și întreținerea tehnicii au fost amenajate posturi tehnice, au fost desfășurate spații de depozitare a echipamentelor și materialelor și au fost construite căi de acces către pozițiile de start ale complexului de rachete de coastă.

Anterior, militarii ruși au informat despre amenajarea pe Insula Matua a unui aerodrom, pe care pot să aterizeze avioanele ușoare ale Aviației Militare de Transport. De asemenea, există anumite planuri și pentru construirea în zonă a unui punct de dislocare pentru navele rusești.

 

Complexele Bastion sunt dotate cu rachete Onyks capabile să distrugă aflate la o distanță de până la 500 de kilometri

 

Complexul de rachete de coastă de tip Bastion este dotat cu rachete de croazieră de tip Onyks, care sunt capabile să distrugă ținte aflate la o distanță de până la 500 de kilometri.

Japonia revendică patru dintre Insulele Kurile de Sud, respectiv Iturup, Kunashir, Shikotan și Habomai, invocând Tratatul privind comerțul și frontierele din 1855. Moscova afirmă în schimb că Insulele Kurile de Sud au devenit parte a URSS în urma celui de-al Doilea Război Mondial, iar suveranitatea Rusiei asupra acestora este fără echivoc și are acoperire legală internațională.

Comentariul autorului: Prin dislocarea complexului de rachete de coastă de tip Bastion pe Insula Matua, Rusia își întărește în mod semnificativ gruparea de trupe din Arhipelagul Insulelor Kurile.

Ținând cont de bătaia mare a rachetelor de croazieră Onyks din dotarea complexului, acestea vor reprezenta o amenințare nu numai pentru Japonia, ci și pentru navele americane aflate în Oceanul Pacific.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel