România achiziționează vehicule de recuperare M88A2 pentru tancurile Abrams și altă tehnică grea. Undă verde din SUA pentru primele M88A2

Darius Muresan |
Data publicării:
Vehicul de recuperare M88A2 al U.S. Army , foto: DefenseRomania
Vehicul de recuperare M88A2 al U.S. Army , foto: DefenseRomania

Guvernul Statelor Unite ale Americii a aprobat vânzarea către România a patru vehicule de recuperare de tip M88A2 Hercules, produse de BAE Systems.

„Suntem pregătiți să sprijinim guvernul SUA în potențiala vânzare militară a vehiculelor de recuperare M88A2 Hercules, ceea ce înseamnă că suntem mai aproape de a oferi României o cale unificată de recuperare și capacitățile necesare pentru menținerea și sprijinul flotei sale în expansiune de vehicule de luptă”, au precizat cei de la BAE Systems pentru DefenseRomania.

 

2. Vehicul de... (m88a2_62602800.jpg)

Vehicul de recuperare M88A2 Hercules. Photo source: BAE Systems

M88A2 Hercules e un vehicul de recuperare ce cântărește 70 de tone. El poate recupera orice blindat de luptă greu, inclusiv tancul principal de luptă Abrams M1A2, care a fost și el aprobat către vânzare pentru România.

De fapt cele patru vehicule de recuperare fac parte din pachetul care include și achiziția de tancuri.

Amintim că România va achiziționa 54 de tancuri Abrams în uz, modernizate, și 12 derivate, pe şasiu de tanc, în uz, din stocul Armatei SUA, inclusiv muniţia şi stimulatoarele de instruire.

Așadar, țara noastră va achiziționa tancuri Abrams la nivel de batalion.

 

România va deține tancuri americane Abrams M1A2, în cea mai modernă versiune SEPv3, aflată și în dotarea Armatei SUA. Știm și când vor începe livrările

 

3. M1 Abrams,... (m1-abrams-sua-transport-avion-tanc_23498800.jpg)

M1 Abrams, în timpul unui transport aerian. Sursă foto: US Air Force

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN) în cadrul unui briefing cu presa, livrările celor 54 de tancuri Abrams vor începe din 2026.

Cele 54 de tancuri Abrams vor fi în versiunea Abrams M1A2 SEPv3, cea mai modernă a Abrams. În prezent există programe privind dezvoltarea unor alte versiuni, însă din cele aflate în dotarea SUA, versiunea SEPv3 e cea mai modernă.

„Mașinile de luptă care vor intra în înzestrarea Forțelor Terestre Române vor fi livrate, începând cu anul 2026, în cea mai modernă versiune a acestui model, care se află și în dotarea armatei SUA”, transmite MApN.

Până în prezent bătrânul TR-85M1 Bizonul e cel mai modern tanc aflat în dotarea forțelor noastre terestre.

CITEȘTE ȘI: Baza militară permanentă a SUA în România? Ambasadorul Zuckerman: Sunt achiziționate Himars, vor fi și Abrams și F-35, dar aveți o mare problemă

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel