Rheinmetall anunță că deschide o fabrică de blindate în Ucraina, în următoarele trei luni (CNN)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall

Concernul german Rheinmetall intenționează să deschidă o fabrică pentru producția de vehicule blindate în Ucraina în cursul acestui an.

Se pare că Rheinmetall este gata să-și asume riscul de a construi o fabrică de blindate pe teritoriul unei țări aflate în plin război. 

Astfel, CNN scrie că, în maxim trei luni, Rheinmetall va deschide o fabrică de vehicule blindate într-o locație ce va fi situată în partea de vest a Ucrainei.

Rheinmetall va opera fabrica în parteneriat cu Ukroboronprom, grupul de companii deținute de stat ucrainean, care va deține și facilitatea.

Cel mai mare producător de arme din Germania vrea să deschidă acolo și un centru de mentenanță, ucrainenii urmând să întrețină tancurile și alte vehicule blindate realizate în fabrică, a declarat CEO-ul Armin Papperger pentru CNN într-un interviu acordat joi pentru CNN.

„(Ucrainenii) trebuie să se ajute singuri – dacă vor trebui întotdeauna să aștepte (de la) europenii sau americanii să-i ajute în următorii 10 sau 20 de ani, acest lucru nu va fi realizabil”, a spus Papperger.

Compania a declarat pentru ziarul Rheinische Post la începutul acestui an că speră să deschidă o fabrică de tancuri de luptă de 200 de milioane de euro pe teritoriul Ucrainei, unitate care va fi capabilă să producă aproximativ 400 de tancuri pe an.

Citește și: Rheinmetall vrea Kievul ca prim client al tancurilor KF51 Panther, iar producția s-ar face în Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel