Rheinmetall vrea Kievul ca prim client al tancurilor KF51 Panther, iar producția s-ar face în Ucraina. Dmitri Medvedev, reacție în stil...Medvedev: ”Vom sărbători cu artificii de Kalibr”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rheinmetall KF51 Panther
Rheinmetall KF51 Panther

Rheinmetall, compania germană de armament negociază construirea unei fabrici de tancuri Panther KF51, în Ucraina. Anunțul vine în contextul controverselor dintre Rheinmetall și celălalt gigant al industriei germane, consorțiul Krauss-Maffei Wegmann, cu privire la vânzările de tancuri Leopard.

Șeful companiei, Armin Papperger, a afirmat că există perspective pentru construirea unei fabrici în care să fie produse blindate Panther KF51, scrie Spiegel.

„Uzina Rheinmetall poate fi construită în Ucraina pentru aproximativ 200 de milioane de euro”, a spus Papperger.

Potrivit acestuia, fabrica ar putea produce anual până la 400 de tancuri principale de luptă de tip Panther KF51. Șeful Rheinmetall spune despre negocierile cu guvernul ucrainean că sunt „foarte promițătoare”. Papperger se așteaptă la o decizie „în următoarele două luni”.

Panther KF51 nu se află încă în producție, proiectul fiind prezentat în vara anului 2022.

Fiind o dezvoltare bazată pe pe carena lui Leopard 2 A4, soluția găsită este cea mai convenabilă pentru țările care au deja în serviciu tancuri Leopard. După cum se știe, Ucraina  urmează să primească următoarele astfel de tancuri de la aliați în lunile următoare. 

Amintim că recent, compania germană KMW, producătorul legedarelor tancuri Leopard, a dat vina şi pe conducerea companiei Rheinmetall, un partener al KMW, privind lipsa de comenzi a tancurilor Leopard. KMW acuză Rheinmetall că vrea să producă un nou tanc - KF51, prezentat ca un înlocuitor al familie de tancuri Leopard.

3. KF51 Panth... (tanc_german_kf-51-panther_foto_defense-romania_24583300.jpg)KF51 Panther, prezentat la Paris la expoziția Eurosatory 2022. Foto: DefenseRomania

 

Dmitri Medvedev, reacție în stil...Medvedev

 

La câteva ore de la anunțul șefului Rheinmetall, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev,  a ieșit cu declarații în linia care ne-a obișnuit.

De data asta au lipsit amenințările nucleare. Medvedev (fost președinte al F Ruse!) s-a axat acum pe amenințări ce implică rachete Kalibr. "Acest eveniment va fi sărbătorit cu focuri de artificii de Kalibr şi alte artificii pirotehnice", a scris Medvedev pe Telegram.

Armin Papperger este convins că fabrica poate fi protejată de raidurile aeriene rusești. „Protecția cu apărarea antiaeriană nu va fi dificilă”, a spus el.

Papperger crede că Ucraina are nevoie de 600 până la 800 de tancuri pentru a câștiga. „Chiar dacă Germania renunță la toate cele 300 de tancuri Leopard 2 din Bundeswehr, tot vor fi prea puține”, a spus el.

Până în prezent, Rheinmetall contează pe livrarea a peste 200 de blindate. „Lucrăm la viteză maximă. Am pus deja în funcțiune peste 40 de vehicule de luptă de infanterie Marder, iar până la sfârșitul anului vor fi aproximativ 100 de Marder. Din cele 50 Leopard 2A4 tancuri, sunt gata vreo 30. Există și aproximativ 100 de modele vechi Leopard 1, dintre care putem recupera 88 de unități”, a spus Papperger.

Papperger crede că războiul va dura „probabil ani de zile”. „Aliații occidentali trimit acolo suficiente arme pentru ca Ucraina să se poată apăra, dar astăzi ucrainenii nu au suficient echipament pentru a-și recâștiga complet teritoriul”, a explicat el.

 

Panther KF51

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de producător,  Panther KF51 are un grad mare de automatizare. Sistemul este complet digitalizat.

Puterea de foc a Panther KF51 constă dintr-un tun de 130 mm (Rheinmetall Future Gun System - FGS), cu un sistem complet automatizat de manipulare a muniției.

Conform indicatorilor declarați, ar trebui să fie cu 50% mai eficient decât tunul de 120 de mm. O creștere a diametrului țevii va permite utilizarea de proiectile mai eficiente și, cel mai important, proiectile și rachete cu o precizie mai ridicată.

Panther KF51 mai dispune și de o mitralieră de 12,7 mm,  iar în spate a fost instalat un modul cu o altă mitralieră de 7,62 mm.

Un element interesant al armamentului Panther KF51 vor fi dronele kamikaze, amplasate pe turelă.

Toate armele sunt conectate la obiectivele de țintire și la computerul de control al focului prin arhitectura complet digitizată.

Greutatea de luptă este de 59 de tone, iar autonomia este de peste 500 de km.

Amintim că producătorul german de vehicule blindate Rheinmetall a prezentat în vara lui 2022 la expoziția internațională de armament Eurosatory 2022 de la Paris, noi sisteme de arme, inclusiv tancul KF51.

Atunci au apărut şi primele controverse, deoarece compania Rheinmetall nu preciza dacă tancul KF51 este un proiect de sine stătător sau dacă face parte din propunerea să pentru noul tanc de luptă MGCS [Main Ground Combat System], dezvoltat în comun de Germania și Franța. Programul MGCS are ca scop înlocuirea tancurilor Leopard 2 și Leclerc, începând cu anul 2035.

CITEȘTE ȘI: Leopard 2 nu se vinde. KMW se plânge că este tras pe sfoară de Rheinmetall, că Scholz face doar promisiuni iar Polonia nu cumpără tancuri germane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel