Rheinmetall laudă acuratețea vehiculului de luptă Lynx KF41 (Foto/Video) Ungaria l-a achiziţionat deja, iar Cehia şi Slovacia sunt şi ele interesate

S.I. Catalin |
Data publicării:

Compania germană de apărare Rheinmetall a publicat pe canalul sau de YouTube un videoclip din timpul testelor de tragere cu vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx KF41. Prin această etapă de testare, germanii de la Rheinmetall au vrut să demonstreze capacitatea de tragere, acurateţea şi precizia cu care un vehicul Lynx îşi loveşte ţintele.

După cum se poate vedea în materialul video, testele au avut loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx, produs de compania germană Rheinmetall, a lovit cu destul de multă uşurinţă, în timp ce se deplasa, atât ținte statistice, cât și tine aflate în mişcare.

Trebuie precizat că vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx este la mare căutare, compania Rheinmetall l-a propus spre vânzare către Australia, Republica Cehă și Statele Unite, iar Ungaria a semnat în 2020 un contract pentru 218 de vehicule de acest tip.

Rheinmetall susţine că indiferent de modul în care vehiculul Lynx se deplasează, tehnologia excelentă de stabilizare a sistemului de arme asigură o precizie constantă. Industria germană de apărare a făcut ca Lynx să fie un vehicul modern de luptă pentru infanterie care să dispună de un nivel ridicat de protecție, mobilitate şi letalitate.

Lynx este un vehicul cu șenile, cu un echipaj format din trei operatori, cu capacitatea de a transporta opt soldați în partea din spate. Lynx este înarmat cu o turelă Lancer 2.0. Pe turele Lance arma principală este tunul automat MK30-2 / ABM, dezvoltat și construit de Rheinmetall. Utilizarea acestui tun aduce o serie de avantaje pentru echipajul vehiculului.

KF41 cântărește 44 de tone, semnificativ mai mult decât Bradley care are 30 de tone. KF41 este mai mare, dar este și mai agil, cu un raport greutate/cai putere de 26 la 1, comparativ cu Bradley unde raportul greutate/cai putere este de aproximativ 21 la 1.

 

Vehicule de luptă Lynx KF41 pentru Ungaria. Producţia începe în 2023

 

La 17 august 2020, guvernul de la Budapesta și Grupul Rheinmetall au semnat un contract pentru a începe fabricarea în Ungara a familiei de vehicule de luptă pentru infanteria Lynx.

Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare.

În cadrul unui program de modernizare al armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172 vor fi produse în Ungaria, iar procesul de producţie este programat să înceapă în anul 2023.

Primele 46 vehicule Lynx  vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzină din Ungaria.

Așa cum a precizat anterior DefenseRomania, IFV-ul Lynx KF41 este în prezent unul dintre vehiculele militare pe care Ministerul ceh al Apărării îl testează în acest moment – alături de vehiculelor CV-90 Ascod – deoarece Forțele Armate Cehe sunt în căutare unui înlocuitor pentru vechile şi îmbătrânitele vehicule militare sovietice BMP-2. Armata cehă intenționează să achiziționeze 210 vehicule de luptă pentru infanteriei, în șapte variante diferite.

 

Slovacia vrea să scape de vechile tancuri T-72M1. Bratislava ar vrea vehicule Lynx KF41

 

Ministerul Apărării din Slovacia a anunţat, în lună martie, că intenționează să achiziționeze un nou IFV (vehicul de luptă pentru infanterie), dar și noi tancuri principale de luptă. Prioritatea numărul un a Slovaciei este înlocuirea vechilor IFV-uri BVP-1 și BVP-2, dar şi a tancurilor T-72M.

În lunile următoare, potențialii furnizori vor prezenta mai multe oferte Ministerul Apărării din Slovacia. O primă ofertă a fost deja lansată, o demonstrație cu un vehicul de luptă pentru infanterie LYNX KF 41 de la compania germană Rheinmetall. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel