Modernizarea vehiculelor de luptă Puma. Armata Germană a alocat companiei Rheinmetall un contract de 501 milioane de euro

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germană Rheinmetall a primit din partea Ministerului german al Apărării cu contract generos în valoare de de 501 milioane de euro pentru modernizarea vehiculului de luptă pentru infanteria Puma.

Contractul cuprinde modernizarea primului lot de vehicule de luptă pentru infanterie Puma ale Bundeswehr. Contractul pentru modernizarea flotei germane de IFV-uri Puma a fost semnat la 28 iunie 2021 la Biroul Federal pentru Înzestrare, Tehnologie Informațională și Asistență a Bundeswehr – BAAINBw (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr) din Koblenz. Prin atribuirea acestui contract companiei Rheinmetall, Bundeswehr îşi propune să aibă pe termen lung, în stare operaţională şi complet actualizată, o flotă de vehicule de luptă pe infanterie.

Astfel, conform precizărilor publicaţiei Military Leak, compania germană Rheinmetall ar urma să modernizeze la stadarul S1, 350 de vehicule Puma din Bundeswehr la statutul de design îmbunătățit S1. 

Ca parte a procesului de pregătire pentru preluarea Forței Întrunite de Intervenție Rapidă (Very High Readiness Joint Task Force - VJTF) a NATO, în anul 2023, patruzeci de IFV-uri Puma au fost deja actualizate la standardul S1. 

Ca parte a unui prim lot, faza inițială a comenzii cuprinde modernizarea a 154 de vehicule. Contractul conține, de asemenea, o opțiune pentru modernizarea altor 143 vehicule de luptă pentru infanterie Puma, ceea ce poate ridica valoarea acestuia la 820 milioane EUR. Peste jumătate din această sumă ar fi alocată companiei Rheinmetall.

Puma este un vehicul de luptă al infanteriei germane (IFV) (Schützenpanzer sau SPz scurt) conceput pentru a înlocui vechile IFV-uri  Marder aflate în prezent în serviciul Bundeswehr.

Producția primului lot de 350 de vehicule a început în 2010 și este programată să fie finalizată până în al treilea trimestru al anului 2020. Un al doilea lot de 210 puma a primit finanțare. [5] Producția în serie a început la 6 iulie 2009. Companiile responsabile pentru acest proiect sunt Krauss-Maffei Wegmann și Rheinmetall, care au creat o societate mixtă sub forma Projekt System Management GmbH (PSM). 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel