Revitalizarea industriei de apărare: După 7 ani a fost aprobat în Guvernul Planul de Restructurare al ROMAERO

La inițiativa Ministerului Economiei, în ședința de Guvern din data de 03 august 2022, a fost aprobat prin hotărâre de guvern Planul de restructurare operațională a Societății ROMAERO S.A. pentru perioada 2022-2031.

„Industria de apărare din România poate fi revitalizată, dar pentru acest lucru trebuie să avem o strategie, un plan, fie că vorbim de investiții sau de reorganizarea activității. Romaero este cea mai mare companie din industria aerospațială și de apărare românească, fiind și unul dintre cei mai importanți furnizori de produse și servicii pentru Forțele Aeriene Române, dar dificultățile întâmpinate în pandemie, precum și refuzurile  repetate ale consiliilor de administrație de a aproba planurile de redresare, reorganizare și restructurare a societății propuse de alungul timpului, începând cu anul 2015, au avut ca efect scăderea rapidă a cifrei de afaceri și degradarea continuă a tuturor indicatorilor de performanță. Nu îmi doresc să arăt cu degetul vinovații, vreau ca în mandatul meu să fac lucrurile corect.

Planul de restructurare operațională a Societății ROMAERO S.A. aprobat astăzi în Guvern este un demers ambițios, care vizează stabilizarea societății, prin restructurarea datoriilor către stat și creditori, însoțită de un program de investiții necesare retehnologizării fluxurilor de producție și mentenanță, în scopul creșterii productivității muncii și extinderii portofoliului de clienți. Implementarea acestor măsuri va asigura repoziționarea societății ROMAERO S.A. în industria aerospațială națională și globală și menținerea capabilităților naționale necesare, în situații de criză sau conflict, pentru structurile de ordine publică, apărare și siguranță națională.”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei, potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania.

 

Planul de reorganizare al ROMAERO stabilește pașii de urmat pe termen scurt, mediu și lung

 

Planul de reorganizare al ROMAERO stabilește pașii de urmat pe termen scurt, mediu și lung. Astfel, având ca scop revitalizarea societății, eficientizarea economico – financiară și îndeplinirea unor obiective operaționalece vor permite societății să devină atractivă pentru realizarea unor parteneriate strategice.

Măsurile propuse vor avea un impact pozitiv atât în ceea ce privește păstrarea și creșterea locurilor de muncă, cât și în ceea ce privește cooptarea în circuitul productiv a specialiștilor în domeniu. De asemenea, implementarea Planului de restructurare operațională a Societății ROMAERO S.A. asigură funcționarea acestei societăți la standardele optime, pentru satisfacerea cerințelor Forțelor Sistemului Național de Apărare, astfel încât să fie asigurate toate condițiile specifice necesare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin participarea Armatei Române, cu forțe în teatrele de operații și la misiunile de menținere a păcii, alături de forțele NATO și cele ale Uniunii Europene.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel