Reușită importantă a industriei din România. Gigantul coreean Hanwha, acord cu INCAS inclusiv pentru testarea preciziei rachetelor ghidate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: INCAS
Photo source: INCAS

Hanwha a semnat un contract de colaborare cu Institutul Român de Cercetare (INCAS). Contractul a fost semnat în cadrul evenimentului dedicat industriei de apărare BSDA 2024, cu scopul de a extinde cooperarea bilaterală asupra cercetării și dezvoltării armamentului. 

Hanwha Aerospace se oferă să colaboreze cu România prin proiecte de asociere în toate domeniile de apărare, aeronautic, uscat, mare și în spațiu.

Potrivit unui comunicat emis de Hanwha Aerospace către DefenseRomania, gigantul coreean „intenționează să acceseze parteneriate de programe industriale cu România, prin producția și mentenanța locală a vehiculelor de luptă, cu scopul de a impulsiona modernizarea industriei militare românești și facilitățile acesteia”. 

Însă Hanwha Aerospace a semnat și un contract cu Institutul Român de Cercetare INCAS (Zona de Cercetare Aerospațial “Elise Carafoli”), pentru a coopera în domeniul de cercetare și dezvoltare a sistemelor de armament. 

2. Photo sour... (hanwha-aerospace-incas-contract--5_11461600.jpg)

Photo source: Hanwha

 

 

Hanwha și INCAS se implică în testarea rachetelor ghidate

 

Contractul a fost semnat în prima zi a BSDA 2024, pe 22 Mai în București, România, în prezența domnului Kim Dong-hyun, șeful Hanwha Aerospace Land Sytems Group și a doamnei Adriana Ștefan, Directorul General al INCAS. 

„Este o adevărată onoare să colaborăm cu INCAS, acest lucru fiind un moment reper pentru o dezvoltarea strategică, una din extinsele proiecte ce vor urma”, transmite Kim Dong-hyun, oficialul Hanwha. 

“Suntem bucuroși să închidem acest contract cu Hanwha Aerospace și sperăm să ducem acest parteneriat la nivelul următor”, a adăugat și Adriana Ștefan. 

3. Photo sour... (incas-dezvoltare-cercetare-rachete_70500200.jpg)

Photo source: INCAS

Acest parteneriat face parte din angajamentul ferm al Hanwha pentru lărgirea cooperării cu România prin eforturile continue de localizare, cercetate și dezvoltare.

„În cadrul aceluiași contract, ambele părți vor coordona activități de cercetare, inclusiv testarea în tunelul de vânt a preciziei rachetelor ghidate. Părți sunt dispuse să colaboreze și în sectorul aerospațial, fără a se limita la sistemele terestre, pentru a crea un efect de sinergie în ingineria aerospațială”, conchide comunicatul de presă.

Institutul INCAS, aflata în coordonarea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, are o experianță de peste 75 de ani în numeroase domenii, inclusiv ingineria aerospațială sau aerodinamică aplicată.  Datorită implicării în majoritatea proiectelor naționale de aeronautică a forței militare civile, INCAS joacă un rol principal în politica de cercetare și dezvoltare Europeană viziunea FlightPath 2050 și programul Horizon Europe. 

 

Hanwha, o prezență tot mai importantă în România

 

3. Obuzier K9... (whatsapp-image-2024-04-26-at-16-42-24_12471600.jpeg)

Obuzier K9 Thunder (Tunet) de 155 mm, photo source: DefenseRomania

Hanwha Aerospace intenționează să maximizeze beneficiile economice pentru industriile românești prin producție la nivel local, transferul de tehnologie, crearea de locuri de muncă și localizarea MRO (Maintenance Repairs Operations).

De amintit că Hanwha Compania coreeană se află în faza finală a licitației privind achiziția de obuziere autopropulsate K9 Thunder sau Tunetul, așa cum promovează obuzierele cei de la Hanwha pe piața românească.

K9 Tunetul e versiunea românească promovată de cei de la Hanwha. 

Programul prevede achiziția a 3 sisteme de obuziere (3 x 18 obuziere de 155 mm + muniție + sprijin logistic).

Pe de altă parte Hanwha și-a manifestat în repetate rânduri intenția de a introduce România ș industria de apărare din România în programul Redback, mașina de luptă de ultimă generație dezvoltată de coreeni.

Programul de achiziție pentru MLI - mașini de luptă ale infenteriei - urmează să fie lansat de România anul acesta.

CITEȘTE ȘI: Coreenii au ținut capul de afiș în România cu obuziere K9, mașini de luptă Redback și tancuri K2. Ministrul Tîlvăr, discuții cu reprezentanți ai industriei din Coreea

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel