Restructurarea industriei de apărare din România, cazul Romarm. Fălcoi: Nu există dorință pentru reformă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Descriere foto: Trageri de luptă cu LAROM, la Smârdan. Sursă foto: Trustul de presă al MApN
Descriere foto: Trageri de luptă cu LAROM, la Smârdan. Sursă foto: Trustul de presă al MApN

Ministrul propus al Apărării Nicu Fălcoi, în cadrul audierilor din Parlament, a atins și subiectul sensibil al restruturărilor industriei de apărare de stat din România.

În cadrul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, candidatul propus Nicu Fălcoi a discutat despre restructurarea industriei de apărare și a dat exemplu Romarm.

Romarm este cel mai mare furnizor din România de tehnică și servicii militare, cu o prezență în peste 50 de piețe de pe mai multe continente.

Și totuși, situația de la nivelul Romarm nu este una roză. Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, a schimbat competența comisiilor de administrație din cadrul mai multor companii de stat care înregistrau pierderi enorme și erau, în opinia sa, „căpușate” de mediul politic, aducând la conducere personal calificat în domeniul industriei de apărare.

Componența inclusiv a consiliului de administrație din cadrul Romarm a fost schimbată.

 

Cazul Romarm. Nicu Fălcoi îl acuză pe directorul general Gabriel Țuțu că nu are dorința de a restructura industria de apărare

 

În cadrul audierilor din Comisie, candidatul USR a făcut referire la situația de la Romarm. Fără să îl numească pe directorul general Gabriel Țuțu, deputatul și candidatul Nicu Fălcoi l-a acuzat pe acesta că nu dorește restructurarea industriei de apărare.

„Și în perioada anterioară am avut foarte multe discuții cu colegul Claudiu Năsui care era foarte preocupat de restructurarea industriei de apărare.

Știu cât de mult a muncit pentru a pune consilii de administrație competente în cele 16 unități care țin de Romarm și cât de mult s-a implicat să pună si la Romarm un consiliu de administrație competent care să organizeze un concurs pentru ocuparea postului (n.a - postului de director general). În acest moment postul este ocupat de o persoană care nu are nicio legătură cu dorința de a restructura industria de apărare”, a precizat Nicu Fălcoi, în timpul audierilor.

La finalul audierilor din Parlament, Nicu Fălcoi, candidatul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș, a primit aviz negativ.

Votul de învestitură va avea loc mâine în Parlament. Șansele ca acest executiv să treacă sunt nule în contextul în care nicio formațiune politică, cu excepția USR, nu sprijină cabinetul Cioloș.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel