Republicanii ar putea deține o majoritate covârșitoare. Ultimele date din SUA arată că tabăra Biden-Pelosi va suferi o înfrângere usturătoare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, împreună cu Kamala Harris, vicepreședintele american și Nancy Pelosi, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților, în timpul unei reuniuni a Congresului SUA. Sursă foto: Kamala Harris @Official @Fac
Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, împreună cu Kamala Harris, vicepreședintele american și Nancy Pelosi, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților, în timpul unei reuniuni a Congresului SUA. Sursă foto: Kamala Harris @Official @Facebook

Reputatul think tank american Democracy Institute, condus de Patrick Basham, a publicat ultimul sondaj de opinie în rândul americanilor înainte de alegerile decisive din Congres, pentru Camera Reprezentanților și Senat.

Și, Democracy Institute (DI), democrații conduși de Nancy Pelosi, actuala șefă a Camerei care se află la ultimul mandat, și președintele Joe Biden, vor suferi o înfrângere usturătoare.

Sondajul DI, publicat de Express.co.uk, arată că Nancy Pelosi se pregătește de un final de carieră politică încununat cu o înfrângere majoră la Cameră. 

Amintim că în SUA, Congresul e bicameral și e format din Camera Reprezentanților (camera inferioară) și Senat (camera superioară). 

Pe data de 8 noiembrie vor fi aleși toți cei 435 de membri ai Camerei și 33 din cei 100 de membri ai Senatului.

Astfel, datele publicate de Democracy Institute (DI) indică faptul că republicanii îi vor zdrobi în cursa electorală pe democrați, atât la Cameră cât și la Senat.

În prezent democrații controlează întregul Congres: Din cele 435 de locuri în Cameră democrații ocupă 220, republicanii doar 212, și 3 sunt vacante. La Senat democrații ocupă 48 de locuri, republicanii 50, dar doi independenți sunt aliați cu democrații. În contextul în care Constituția SUA prevede că în caz de egalitate perfectă votul decisiv în are vicepreședintele american, care e și șeful Senatului, în speță democrata Kamala Harris, „albaștrii” controlează întreg Congresul.

Potrivit datelor furnizate de Democracy Institute (DI), republicanii vor câștiga Camera Reprezentanților cu peste 51% față de 46% cu cât sunt cotați democrații. Acest lucru înseamnă că republicanii vor deține o majoritate covârșitoare, fiind numărul de mandate preconizat fiind între 245 și în cel mai fericit caz pentru republicani 265 de locuri.

Nici la Senat sondajele nu sunt favorabile democraților. Potrivit datelor publicate de think tank-ul citat, republicanii vor deține o majoritate cu 53 sau 54 de locuri din cele 100 disponibile la Senat.

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să știi despre alegerile din SUA. Bătălia pentru Congres din 2022 - o miză mai mare ca niciodată

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel