Cehia negociază livrarea sistemelor de rachete antiaeriene israeliene Spyder. Armata cehă renunţa la sistemul de fabricație sovietică 2K12 KUB

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistem de apărare antiaeriană Spyder. Foto: Israel
Sistem de apărare antiaeriană Spyder. Foto: Israel

Ministerul ceh al Apărării negociază livrarea sistemelor de apărare antiaeriană Rafael Spyder LR de producție israeliană. Anul trecut, în octombrie, Republica Cehă a semnat un contract cu compania israeliană Rafael pentru achiziționarea a patru baterii de sisteme de apărare antiaeriană Spyder LR.

Sistemul de rachete de apărare antiaeriană Rafael Spyder, de producție israeliană, va înlocui vechile rachete SĂ-6 Gainful 2K12KUB, de producție sovietică, aflate în prezent în serviciul forțelor armate cehe, potrivit ArmyRecognition.

Cu aceste noi sisteme de apărare aeriană, Republica Cehă dorește să consolideze apărarea spațiului său aerian și să protejeze infrastructurile critice ale țării.

Noile Rafael Spyder vor fi mai eficiente împotriva amenințărilor aeriene moderne, cum ar fi avioanele de luptă, elicopterele, rachetele și dronele. Forțele Armate Cehe intenţionează să utilizeze aceste sisteme în următorii 20 de ani.

Primul sistem de apărare antiaeriană Rafael Spyder LR este așteptat să fie livrat până la sfârşitul anului 2022 și în total patru baterii ale acestui sistem vor fi livrate forțelor armate cehe. O baterie Spyder include patru unităţi de lansare, un sistem de încărcare cu muniţie și o unitate de comandă și control  a focului. Toate componentele bateriei Spyder vor fi montate pe șasiuri de camioane 8x8 Tatra 815 seria 7 fabricate în Cehia.

Sistemul de apărare antiaeriană Spyder LR va înlocui vechiul sistem de fabricație sovietică 2K12 KUB (denumire NATO: SA-6 Gainful), care se află în serviciul armatei cehe de 40 de ani.

Spyder este o familie de sisteme de apărare antiaeriană dezvoltată în comun de companiile israeliene Rafael și Israel Aircraft Industries (IAI). Prima versiune a sistemului, denumită ulterior SPYDER-SR (Short Range), a fost  prezentată la Paris în 2005.

Sistemul de apărare antiaeriană Spyder încorporează cele mai avansate rachete aer-aer, rachetă cu infraroșu Python-5, rachetă cu radar activ I-Derby și rachetă cu rază lungă de acțiune I-Derby ER. Spyder LR poate intercepta amenințări aeriene cu o rază de acțiune de la 2 la 80 km și la o altitudine de până la 20 km.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel