Războiul din Israel: De ce au eșuat Mossadul și Shin Bet. Cristi Barna, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 3 noiembrie 2023, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Podcastul „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzat în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00, pe platforma DefenseRomania.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” este profesorul Cristian Barna.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția din 3 noiembrie 2023, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

Youtube video image

Subiectul emisiunii va fi războiul din Israel din perspectiva eșecului serviciilor de informații israeliene ca urmare a atacului surpinzător al Hamas din 7 octombrie când comandouri teroriste s-au infiltrat pe teritoriul israelian ucigând peste 1.400 de israelieni.

Nici Shin Bet, serviciul intern de informații, Mossad, serviciul extern de informații, și AMAN, Direcția de Informații Militare din cadrul Armatei, nu au reușit să anticipeze atacul. Subiectul va fi analizat pe larg.

Cristian Barna a fost pro-rector al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” și e expert în combaterea terorismului, fiind training manager la Intelligence4All.

Amintim că recent premierul Benjamin Netanyahu şi-a retras o postare de pe reţeaua de socializare X în care acuza serviciile de informaţii ale Israelului că au eşuat în a-l avertiza în privinţa planurilor Hamas de a ataca ţara şi în locul acesteia a pus o postare în care îşi cere scuze.

Totodată, directorul serviciului de informaţii interne al Israelului (Shin Bet), Ronen Bar, şi-a asumat personal la doar câteva zile după atac responsabilitatea pentru că agenţia sa nu a reuşit să anticipeze atacul surpriză din 7 octombrie al grupării islamiste palestiniene Hamas.

În cadrul podcastului Cristi Barna va analiza și situația actuală din regiune, în contextul radicalizării lumii musulmane, posibilitatea deschideri unor noi fronturi prin proxy împotriva Israelului, dar și ceea ce se întâmplă la ora actuală în Fâșia Gaza, unde IDF a reușit să încercuiască orașul Gaza City. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel