Rachete rusești pentru sistemul S-400, distruse de o furtună în drum spre China

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia va livra Chinei noi rachete pentru sistemul antiaerian S-400, în locul transportului care a fost distrus în urma unei furtuni în drum spre Beijing în Canalul Mânecii, a declarat şeful conglomeratului industrial şi militar rus Rostec, Serghei Cemezov, în marja expoziţiei IDEX 2019 din Abu Dhabi.

'Contractul a fost semnat cu mult timp în urmă , ar fi trebuit să livrăm deja totul, dar, din nefericire, a avut loc un accident - nava care transporta aceste rachete a nimerit într-o furtună. Transportul a avut de suferit şi a trebuit să distrugem toate rachetele aflate la bord, iar acum construim altele noi', a explicat Cemezov, potrivit TASS.

În baza contractului semnat în 2014, Rusia a început în ianuarie anul trecut să livreze Chinei componente ale sistemului S-400, livrările incluzând o staţie de control, o staţie radar, echipament de alimentare, diverse componente şi auxiliare ale sistemului S-400.

O navă din cele trei trimise spre Berijing a fost afectată puternic de o furtună în timpul traversării Canalului Mânecii. Vasul a revenit în Rusia pentru evaluarea stricăciunilor, iar celelalte două cu principalele componente au ajuns în aprilie în China.

China este prima ţară către care Rusia exportă sistemul de apărare aeriană şi antirachetă S-400 Triumf (SA-21 Growler, potrivit terminologiei NATO). Acest sistem este utilizat în Rusia din anul 2007, având o rază de acţiune cuprinsă între 120 şi 400 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel