Rachete Meteor pentru avioanele de vânătoare Eurofighter

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon

MBDA va distribui, în baza unui contract, rachete moderne aer-aer Meteor către Forțele Aeriene Germane.

Astfel, în baza acestui contract, avioanele de vântătoare Eurofighter urmează să fie echipate cu rachete Meteor, una din cele mai avansate rachete aer-aer.

„Programul Meteor poate fi considerat cel mai de succes program de cooperare în domeniul apărării din Europa, reunind cele mai bune tehnologii din șase națiuni europene pentru a oferi o capacitate militară comună, cu adevărat revoluționară. Suntem foarte încântați să primim acest contract suplimentar de la clientul nostru, Armata Germană, ca angajament suplimentar față de Meteor ca principală armă de supremație aeriană pentru Eurofighter”, a declarat Éric Béranger, CEO al MBDA.

Meteor devine astfel prima opțiune pentru toate avioanele de vânătoare din Europa, precum Gripen, Eurofighter și Rafale.

 

Performanțele Meteor, impresionante

 

Meteor are un sistem unic de propulsie de tip ramjet care îi permite să zboare mai departe și mai rapid decât oricare altă rachetă aer-aer – ceea ce îi permite să distrugă ținte chiar și la distanțe extrem de îndepărtate.

Spre deosebire de rachetele aer-aer clasice, care parcurg nedirijat cea mai mare parte a zborului lor, limitându-și capacitatea de a atinge ținte în mișcare la distanțe mari, ramjet-ul Meteor oferă o stabilitate superioară la viteze mai mari de Mach 4, până la țintă, oferind Meteor impact maxim asupra acesteia.

Meteor este cea mai avansată rachetă aer-aer din lume, având un sistem de propulsie unic care îi permite să zboare mai departe și mai repede decât orice altă rachetă aer-aer, fiind astfel capabilă să doboare ținte în mișcare aflate chiar și la limita extremă a razei de acțiune.

CITEȘTE ȘI: Proiect KF-X. Racheta Meteor MBDA, integrată pe viitorul avion de vânătoare de generația a V-a

(w670) MBDA, Mete

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel