Proiect KF-X. Racheta Meteor MBDA, integrată pe viitorul avion de vânătoare de generația a V-a

Darius Muresan |
Data publicării:

MBDA a câștigat contractul cu Korea Aerospace Industries (KAI) pentru integrarea rachetei Meteor aer-aer pe viitorul avion de vânătoare KF-X.

Contractul include asistență pentru Korea Aerospace Industries în cadrul procesului de integrare, transfer de know-how și producția echipamentului pentru campaniile de testare.

Meteor este cea mai avansată rachetă aer-aer din lume, având un sistem de propulsie unic care îi permite să zboare mai departe și mai repede decât orice altă rachetă aer-aer, fiind astfel capabilă să doboare ținte în mișcare aflate chiar și la limita extremă a razei de acțiune.

Éric Béranger, CEO MBDA, a declarat: "Suntem foarte mulțumiți de această nouă și importantă etapă a parteneriatului cu Korea Aerospace Industries și cu Departamentul pentru programe de achiziție în Apărare. Coreea de Sud este o piață strategică pentru MBDA și suntem mândri că racheta Meteor va oferi avioanelor KF-X cea mai performantă capabilitate aer-aer", potrivit unui comunicat emis al companiei, emis către DefenseRomania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel