Putin laudă industria aeronautică rusă. 'Avioanele de luptă ale Rusiei rivalizează cu cele occidentale'

Darius Muresan |
Data publicării:
Sukhoi T-50 PAK FA (Su-57)
Sukhoi T-50 PAK FA (Su-57)

Președintele rus Vladimir Putin a participat la o reuniune cu reprezentanții industriei ruse de avioane.

În cadrul acestei întrevederi, potrivit agenției de presă Tass, Vladimir Putin a precizat că statul trebuie să susțină în continuare industria autohtonă de avioane a Rusiei.

Putin consideră că industria rusă aeronautică concurează pe picior de egalitate cu producătorii străini rivali și chiar și-a demonstrat superioritatea în domeniul avioanelor de luptă.

Președintele rus a subliniat că este „necesar să se mențină baza industriei” aeronautice - constructorii de aeronave. Putin a mai precizat că Rusia este printre puținele state din lume care sunt capabile să construiască întreaga gamă de avione și elicoptere, atât militare cât și civile. El cosideră acest aspect un mare avantaj în competiția cu statele rivale, care poate aduce și un plus economic.

Mai mult, președintele rus e de părere că în ceea ce privește aviația de luptă, în unele elemente, țara sa depășește statele rivale. Putin nu a numit niciun stat, dar se poate presupune că făcea referire la Occident. 

Chiar dacă sursa citată nu menționează nicio model al unei aeronave militare la care Putin ar fi făcut referire, Su-57 este „bijuteria coaroanei” pentru Kremlin. Așa cum scria DefenseRomania încă din vara anului trecut, oficiali ai Ministerului Apărării rus au declarat că industria aeronautică militară rusă începe producția în masă a avionului de luptă Sukhoi Su-57, primul presupus avion de luptă stealth, conceput și construit pe plan intern.

Doar că rușii au întâmpinat mai multe probleme în special probleme tehnice în ceea ce privește motorizarea avioanelor. 

CITEȘTE ȘI: Prăbușirea primului Su-57 ar putea ascunde o situație mult mai gravă. Mușamalizează Rusia incidentul?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel