Industria aeronautică militară a Rusiei ar fi pregătită să producă avionului de luptă Su-57

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sukhoi T-50 PAK FA (Su-57)
Sukhoi T-50 PAK FA (Su-57)

Uzina rusa de avioane Komsomolk-on-Amur din Orientul Îndepărtat (filială a companiei Sukhoi) este pregătită să înceapă producția în masă a avionului de luptă Su-57, potrivit The Diplomat.com.

Industria aeronautică militară rusă este pregătită să înceapă fabricarea avionului de luptă Sukhoi Su-57, primul presupus avion de luptă stealth, conceput și construit pe plan intern, potrivit Ministrului Adjunct al Apărării de la Moscova, Alexey Krivoruchko.

În timpul vizitei la fabrica de aeronave Komsomolk-on-Amur, ministrul adjunct al apărării a declarat că linia de asamblare este pregătită să înceapă fabricarea avioanelor de luptă. El a menționat, de asemenea, că primul Su-57 va fi livrat Forței Aeriene rusești până la sfârșitul anului 2019.

,,Vom primi primul avion de luptă [de acest tip] până la sfârșitul acestui an", a declarat Krivoruchko, citat de agenția de știri TASS , pe 29 mai. ,,Vorbim deja despre producția de masă. Am evaluat pregătirea avionului astăzi, precum și pregătirea uzinei pentru fabricarea în serie a lui Su-57. Am fost pe deplin mulțumiți de ceea ce am văzut și sperăm că toate planurile vor fi îndeplinite".

Forțele aeriene rusești urmau să primească două prototipuri Su-57 până la sfârșitul anului 2019 și încă două aeronave în 2020. Cu toate acestea, aceste aeronave nu vor fi configurate în serie. Nu este de așteptat ca producția de serie să înceapă înainte de 2020. În prezent, există 10 prototipuri Su-57 care sunt supuse diferitelor etape de testare și evaluare de catre forțele aeriene rusești.

În special, Ministerul Rus al Apărării a anunțat în 2018 că nu va produce avioane Su-57 în serie. În mai 2019, președintele rus Vladimir Putin a anunțat însă că Forțele Aeriene ale Rusiei vor primi un total de 76 de avioane Su-57 până în 2028, deși nici un contract în acest sens nu a fost încheiat. Luna trecută, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a raportat, de asemenea, că costul pe unitate pentru un avion Su-57 și echipamentele asociate a scăzut cu 20%.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel