Proiectele militare ’’secrete’’ ale US Air Force, derulate de compania Northrop Grumman, prezentate într-un scurt material video

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 1 noiembrie, compania americană Northrop Grumman a difuzat un scurt material video grafic de promovare în care sunt prezentate ultimele sale realizări în materie de proiecte militare derulate pentru Forţele Aeriene ale SUA.

Analiştii militari de la mai multe publicaţii de specialitate, care au analizat acest material video, au precizat că se poat observa cu uşurinţă câteva aeronave care sunt parte ale unor proiecte militare mai mult sau mai puţin secrete. 

Precizăm că aceste proiecte militare pe care Armata SUA le derulează în prezent cu mai multe companii de profil, printre care şi Northrop Grumman, sunt ’’secrete’’, nu pentru că publicul nu ştie despre existenţa lor, ci pentru că până la această dată au fost prezentate foarte puţine detalii tehnice. Nu mai vorbim că pentru unele dintre aceste aeronave nu a fost prezentată nici măcar o imagine clară, cel mult un desen sau o prezentare grafică 3D.

Astfel, în ciuda rezoluției scăzute a imaginilor prezentate de compania americană Northrop Grumman [probabil pentru a ascunde anumite detalii tehnice], analiştii militari precizează că pot fi recunoscute cu ușurință de la dreapta la stânga: un avion de cercetare şi culegere de informaţii E-2D Hawkeye, o dronă HALE [High Altitude Long Endurance] MQ-4C Triton, un avion A-18 Growler, ale cărui capacități de război electronic au fost dezvoltate de Northrop Grumman.

În spatele hangarului, putem vedea un bombardier strategic B-2 Spirit. Pe fundal, putem vedea o aeronavă zburând - rezoluția videoclipului nu permite identificarea acesteia.

Ar putea fi un bombardier B-21 „Raider” [succesorul B-2] sau o dronă de luptă RQ-180. Ambele proiecte militare sunt cunoscute ca fiind în derulare, dar nu au fost niciodată dezvăluite publicului.

Apoi, în stânga, poate fi observată drona X-47B, primul aparat de acest tip care a fost folosit de pe un portavion; urmează botul unei aeronave care nu poate fi identificată, iar în prim-plan, în partea stângă poate fi observat un avion de luptă nemaivăzut până la acesta dată şi care a trezit multe speculaţii şi părerii contradictorii cu privire la originea proiectului militar din care face parte – cele mai multe voci precizând că ar putea fi viitoarea aeronava de generația a VI-a US Air Force.

Forţele Aeriene ale SUA au dat publicității, în luna aprilie, prima imagine concept a viitoarei aeronave de generația a VI-a, dezvoltată în cadrul programului NGAD (Next Generation Air Dominance).

La momentul respectiv s-au făcut multe speculaţii, precizându-se ca această primă imagine grafică prezentată de US Air Force ar fi cea a aeronavei propusă de compania Lockheed-Martin pentru programul NGAD.

Pe de altă parte, compania Northrop Grumman a propus şi ea un desing de aeronavă de generaţia a VI-a pentru programul Next Generation Air Dominance.

De asemenea, ipoteză este că aeronava propusă de Northrop Grumman a fost dezvoltată pentru Marina SUA, care a lansat și un program numit NGAD, care este distinct de cel al Forțelor Aeriene ale SUA.

Ca o reamintire, Marina SUA dorește să aibă, în termen de zece ani, o nouă aeronavă de luptă din a șasea generație pentru a înlocui F/A-18 Super Hornet. Această aeronavă va trebui să aibă o rază de acțiune mai mare, o viteză mai mare și capacitatea de a transporta arme cu raza lungă de acţiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel