Programul clasificat „Valkyrie” - rachetele hipersonice

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Lockheed Martin a primit din partea Pentagonului un contract în valoare de 4,4 milioane de dolari pentru dezvoltarea sistemului de apărare împotriva armelor hipersonice - „Valkyrie”, transmite defenceblog.

Într-un comunicat publicat de Pentagon se arată că Missile Defense Agency a încheiat un nou contract cu Lockheed Martin pentru a dezvolta și perfecționa sistemul de arme de apărare împotriva rachetelor hipersonice denumit „Valkyrie Interceptor Terminal Hypersonic Defense”.

„Lucrările vor fi realizate în Grand Prairie, Texas, cu o dată estimată de finalizare 2 mai 2020 cu începere din 3 septembrie 2019”, se mai arată în comunicat.

Programul clasificat „Valkyrie” este operat de Missile Defense Agency și cuprinde dezvoltarea viitoarei generații de sisteme de arme care să poată intercepta și distruge rachete hipersonice.

Potrivit unor surse, noul sistem de arme de apărare „Valkyrie” are ca scop descurajarea Rusiei și Chinei, cele mai mari două amenințări menționate în Strategia Națională de Apărare a SUA.

Un fost oficial al administrației Obama la Casa Albă, a declarat pentru New York Times, sub protecția anonimatului, că rachetele hipersonice sunt ideale pentru a efectua o lovituri care urmăresc asasinarea oficialilor militari sau politici ai unei țări - fiind un „ucigaș instantaneu de lideri.“

Țintele rachetelor hipersonice

 

Rachetele hipersonice ale inamicului ar putea viza, în teorie, poziția rachetelor balistice cu arme nucleare, bombardierele americane și alte aeronave aflate în baze, sediul militar sau diferite rachetele.

Potrivit Express.co.uk, experții în securitate națională au avertizat SUA că se află în urma Rusiei și Chinei în dezvoltarea tehnologiilor pentru arme hipersonice.

Un sistem „Valkyrie” de ultimă generație va fi conceput pentru a reduce la minimum amenințările potențiale, scopul principal fiind distrugerea armelor hipersonice.

Compania Boeing și Raytheon Missile Systems se află și ele în acest program.

Valoarea totală a acestui contract pentru Boeing este de 4.356.864 dolari pentru a dezvolta sistemul „Hypervelocity Interceptor (HYVINT) Concept for Wepersons Armes”.

Compania de rachete Raytheon, în cadrul unui contract de 4.445.140 dolari, are misiunea de a dezvolta și perfecționa racheta „SM3-HAWK” . 

Vezi și:România va primi sisteme de rachete ghidate de la compania Lockheed Martin

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel