România va primi sisteme de rachete ghidate de la compania Lockheed Martin

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sisteme de rachete ghidate cu lansare multiplă și rază extinsă (ER GMLRS)
Sisteme de rachete ghidate cu lansare multiplă și rază extinsă (ER GMLRS)

Compania americană Lockheed Martin a obținut un contract de livrare de rachete în România, la pachet cu alte contracte în Polonia și Bahrain, anunţă compania americană şi Departamentul Apărării din Statele Unite.

 
 

Suma pe care o va plăti România nu s-a anunțat, însă valoarea totală a livrărilor va depăși 1 miliard de dolari.

„Divizia pentru rachete a companiei Lockheed Martin, situată în Grand Prairie (Texas), a primit un contract de 1.135.410.156 de dolari pentru vânzări militare în străinătate (P00010) (Polonia, Bahrain şi România) - contractul W31P4Q-18-C-0049 - destinat producţiei de Sisteme de lansare rachete teleghidate (Guided Multiple Launch Rocket Systems, GMLRS). Producţia va fi realizaată în Grand Prairie, Texas, estimându-se că finalizarea va fi pe 31 august 2021", a transmis Pentagonul.

Sistemul de lansare rachete teleghidate (GMLRS) este de tip sol-sol şi este folosit la " atacuri rapide și precise cu rachete dincolo de razele de acţiune ale celor mai multe sisteme convenţionale", conform companiei Lockheed Martin.

„Este vorba de cea mai recentă achiziţie a unui sistem de rachete de către România, care, în 2017, în cadrul unui contract în valoare de 1,25 de miliarde de dolari semnat cu Lockheed Martin, a stabilit să cumpere o serie de sisteme de rachete, inclusiv 54 de piese ale Sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate (High Mobility Artillery Rocket Systems) şi 81 de sisteme GMLRS", precizează agenţia de presă UPI.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel