Programul Challenger 3 al armatei britanice, în linie dreaptă: Consorţiul RBSL a finalizat o altă etapă importantă de testare

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Consorţiul Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) a anunțat la începutul acestei săptămâni că a finalizat o altă etapă importantă a programului militar pentru dezvoltarea tancului Challenger 3 MBT. Consorţiul a numit această etapă ’’evaluarea pregătirii pentru integrarea sistemelor’’, fapt care sugerează că cele mai noi tehnologii ale RBSL urmează să fie integrate pe Challenger 3.

Publicaţia Army Recognition aminteşte că armata britanică va primi 148 de tancuri de luptă principale Challenger 3 (MBT) ca parte a unui contract de 800 de milioane de lire sterline încheiat cu Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL).

Challenger 3 este programul militar de dezvoltare a unui tanc de generaţia a III-a, aflat în prezent în etapa de testare. După cum am precizat anterior, Challenger 3 nu va fi un tanc construit de la zero, ci mai mult un pachet de actualizări pe care consorţiul militar germano-britanic Rheinmetall BAE Systems Land îl va aduce tancurilor britanice Challenger 2.

Se consideră că programul va aduce îmbunătățiri semnificative vehiculului și va oferi armatei britanice o capacitate de luptă de primă clasă, cu realizare în Marea Britanie. Producția va începe în 2021, iar furnizarea primelor tancuri este planificată pentru 2027.

 

Tancurilor britanice Challenger 3 vor avea un tun de ​​120 mm

 

În luna septembrie, precizam, citând un comunicat de presă al Ministerului britanic al Apărării,  ca un nou tun de ​​120 mm, cu alezaj neted, proiectat de compania germană de apărare Rheinmetall, a intrat în producția de serie. Noul tun de 120 mm va fi folosit pentru modernizarea a 148 tancuri Challenger 2 în noua configurație Challenger 3 (CR3).

Tancul Challenger 3 are urma să aibă o turelă complet nouă, cu o carenă complet îmbunătățită. Cea mai semnificativă schimbare pe care o aduce pachetul de actualizării Challenger 3 la Challenger 2 este înlocuirea armamentului principal – trecerea de la un de 120 mm L30A1 Rifled la un tun de 120 mm L55A1 cu alezaj neted (care în sine este o versiune modernizată a L55 montat pe tancurile Leopard 2 A6 / A7).

Ca parte a angajamentelor armatei britanice de a se adapta pentru a face față amenințărilor viitoare, Challenger 3 va fi complet digitalizat. Pogramul Challenger 3 reafirmă angajamentul Marii Britanii de a investi 3 miliarde de lire sterline în următorii 10 ani pentru modernizarea tehnicii militare de care dispun Forţele Armate Britanice.


Primele tancuri Challenger 3, echipate cu sistemul activ de protecție TROPHY, au trecut deja cu succes etapa de testare


Anterior am precizat că sistemul de protecție activă Trophy, dezvoltat de compania israeliană Rafael a fost selectat de Ministerul britanic al Apărării pentru a fi instalat pe tancul de luptă principal Challenger 3 al armatei britanice. 

Rafael Advanced Defense Systems, compania israeliană care a dezvoltat şi vinde sistemul de protecție activă Trophy, a primit un contract de 4,5 milioane de lire sterline pentru derularea următoarei etape de testare a tancurilor Challenger 3, echipate cu acest sistem.

Alegerea acestui sistem activ de protecţie (APS) este rezultatul unui studiu efectuat de Ministerul britanic al Apărării ca parte a unui program de modernizare a tancurilor britanice, condus consorţiul militar Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel