Primarul din Praga, sub protecția poliției. Presa cehă scrie despre implicare rusă într-o tentativă de asasinat

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Zdeněk Hřib, primarul orașului Praga, la ceremonia în care piața unde se află Ambasada Rusiei la Praga a fost redenumită Boris Nemțov. Sursă foto: Zdeněk Hřib Facebook
Zdeněk Hřib, primarul orașului Praga, la ceremonia în care piața unde se află Ambasada Rusiei la Praga a fost redenumită Boris Nemțov. Sursă foto: Zdeněk Hřib Facebook

Primarul capitalei cehe Praga se află sub protecția poliției întrucât există un risc la adresa vieții sale.

Potrivit celor de la RFI, care citează presa din Marea Britanie și Cehia, primarul Zdeněk Hřib a confirmat că poliția l-a luat sub protecție în urmă cu câteva săptămâni.

El însă a refuzat să spună dacă a fost vizat de Rusia și nu a dezvăluit natura amenințării.

Totuși, precizează sursa citată, presa din Cehia a scris despre o tentativă de asasinare a primarului Capitalei iar o persoană care transporta documente diplomatice ruse ar fi încercat să îl asasineze.

Priarul orașului Praga s-a aflat în centrul mai multor controverse după măsur pe care Moscova le-a pus pe seama „rusofobiei”. Hřib este cel care a redenumit piața în care se află Ambasada Rusiei la Praga - Boris Nemțov, opozantul rus ucis de Kremlin.

CITEȘTE ȘI: Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial

Asasinul ar fi purtat o valiză cu ricin, o otravă letală

 

Duminică, revista cehă Respekt dezvăluia că o persoană care transporta documente diplomatice ruse ajunsese la Praga acum trei săptămâni cu obiectivul de a-l asasina pe Hřib și pe un alt politician ceh, Ondřej Kolář. Publicația notează că asasinul ar fi purtat o valiză care conținea ricin, o otravă letală.

Primarul Hřib a susținut redenumirea pieței din fața ambasadei ruse în onoarea lui Boris Nemțov, opozantul ucis de Kremlin în 2015.

Ambasada Rusiei la Praga a declarat săptămâna trecută că va folosi ca adresă o altă stradă, adiacentă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel