Cehia: Piața unde se află ambasada Rusiei, redenumită în Piața Boris Nemțov, opozant asasinat al regimului Putin

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Piaţa din Praga unde se află ambasada Federaţiei Ruse ar urma să fie redenumită în Piaţa Boris Nemţov, în memoria fostului vicepremier rus, personalitate marcantă a opoziţiei faţă de Vladimir Putin şi care a fost asasinat în 2015.

Membrii consiliului municipal din partea partidului TOP 09 "vor susţine decizia pentru redenumirea pieţei unde este situată ambasada în Piaţa Boris Nemţov", în cadrul unui vot prevăzut să aibă loc în februarie, a informat pe Twitter Jiri Pospisil, deputat în Parlamentul European şi liderul partidului TOP 09 (centru dreapta), notează Agerpres.

Alte principale partide reprezentate în consiliul oraşului Praga şi-au exprimat de asemenea susţinerea pentru această iniţiativă.

Potrivit mass-media cehe, votul ar putea avea loc în timpul lunii curente, iar piaţa ar putea fi redenumită în Piaţa Boris Nemţov la 27 februarie, chiar în ziua în care a avut loc asasinarea opozantului rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel