Prima imagine cu Moskva fumegând, lovită de rachete ucrainene Neptun. Crucișătorul considerat de nescufundat, surprins înainte de scufundare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Crucișătorul Moskva, fumegând. Nava amiral a Flotei ruse a Mării Negre e surprinsă la puțin timp după ce a fost lovită de două rachete lansate din sistemul anti-navă ucrainean Neptun. Imaginea foto nu are sursă, fiind cel mai probabil realizată de o perso
Crucișătorul Moskva, fumegând. Nava amiral a Flotei ruse a Mării Negre e surprinsă la puțin timp după ce a fost lovită de două rachete lansate din sistemul anti-navă ucrainean Neptun. Imaginea foto nu are sursă, fiind cel mai probabil realizată de o persoană de la bordul navei turcești care a intervenit pentru salvarea echipajului. Foto: World Military Photos @Facebook

O fotografie în care e surprinsă nava Moskva, nava amiral a Flotei ruse a Mării Negre, imediat după ce aceasta a fost lovită de rachete ucrainene anti-navă lansate dintr-un sistem Neptun, a devenit virală pe internet.

Sursa fotografiei nu este cunoscută, dar poza cu Moskva fumegând a devenit virală pe internet.

Cel mai probabil crucișătorul rus a fost fotografiat de la bordul navei turcești care a intervenit imediat după impact și a ajutat la operațiunea de salvare a marinarilor ruși aflați pe crucișătorul Moskva.

DefenseRomania subliniază că autenticitatea imaginilor nu a fost încă confirmată de experți, dar în tumultul de imagini apărute imediat după incident, aceasta pare cu adevărat cea mai reală.

DefenseRomania a efectuat o scurtă și rapidă analiză iar imaginea apărută pe rețelele de socializare are toate elementele crucișătorului Moskva.

2. -imagine fara descriere- (moskva_90305200.jpg)

3. -imagine fara descriere- (moskva-scf_61113100.jpg)

Pe lângă imaginea de la „firul ierbii”, în urmă cu două zile publicaţia au fost prezentate și primele imagini din satelit care arată locul şi ora exactă la care crucişătorul Moskva, nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, era cuprins de flăcări după ce a fost lovit de ucraineni cu ajutorul a două rachete anti-navă, lansate din sistemul de apărare costieră Neptun.

Amintim că în seara zile de 13 aprilie, mass-media de la Kiev, citând mai mulţi oficiali ucraineni, raporta că nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul rus Moskva a fost lovit de sistemul de rachete de coastă RK-360MT „Neptun”.

După cum bine ştim, Rusia nu a recunoscut nici până acum că nava sa a fost lovită de rachete anti-navă ucrainene şi înaintează versiunea că un incendiu, urmat de explozia magaziei de muniţii, a dus la avarierea crucişătorului Moskva.

Pe de altă parte Pentagonul a confirmat că crucișătorul Moskva a fost lovit cu succes de două rachete anti-navă ucrainene. 

Nava, grav avariată, s-a scufundat în timp ce era remorcată spre port.

 

Rusia nu ascunde doar cauza scufundării crucișătorului Moskva, dar și numărul morților

 

Nici în ceea ce privește victimele rușii nu oferă informații. Sâmbătă ministerul apărării de la Moscova a dat publicităţii sâmbătă o înregistrare video care prezintă o întâlnire între şeful marinei ruse şi supravieţuitori ai crucişătorului Moskva, într-un videoclip de aproximativ 30 de secunde. Nici o informație însă despre răniți sau morți.

Sub protecția anonimatului însă, pentru Novaya Gazeta, mama unui marinar de pe crucișătorul Moskva a confirmat decesul fiului ei, precizând că alți zeci de marinari sunt dispăruți. 

Într-un caz separat soția unui alt marinar rus de pe Moskva a postat un mesaj dureros în care a anunțat decesul soțului ei.

La Moscova e tăcere.

Crucişătorul Moskva, ce avea o lungime de peste 180 de metri, a fost lansat în 1979 şi şi-a început misiunile în 1983. Nava a fost utilizată pentru a lansa rachete asupra teritoriului ucrainean și era „bijuteria” Flotei ruse a Mării Negre.

Scufundarea crucișătorului Moskva, navă a cărei valoare era estimată la 750 de milioane de dolari, considerată de ruși de nescufundat, are o valoare la nivel simbolistic uriașă fiind o reușită militară de proporții a forțelor armate ucrainene în fața invadatorului rus.

CITEȘTE ȘI: Ucraina a folosit un ''truc genial'' pentru a distruge crucișătorul Moskva: Dronele Bayraktar TB2 au fost folsite pe post de momeală

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel