Primele imagini din satelit cu crucişătorul Moskva după ce a fost lovit de rachetele Neptun. Nava se afla la 80 de mile marine de Odessa

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini din satelit care surprind momentul în care crucişătorul rus Moskva, care naviga în apele Mării Negre, este cuprins de flăcări. Sursa foto: Naval News.
Imagini din satelit care surprind momentul în care crucişătorul rus Moskva, care naviga în apele Mării Negre, este cuprins de flăcări. Sursa foto: Naval News.

Publicaţia Naval News a prezentat ieri primele imagini din satelit care arată locul şi ora exactă la care crucişătorul Moskva, nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, era cuprins de flacări după ce a fost lovit de ucraineni cu ajutorul a două rachete anti-navă, trase din sistemul de apărare costieră Neptun.

Analiştii OSINT ai publicaţiei Naval News au publicat ieri primele imagini din satelit cu crucişătorul rus Moskva, realizate pe 13 aprilie la scurt timp după ce nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră a fost lovită de două rachete ucrainene.

O navă care se potrivește cu dimensiunea și starea tehnică pe care o avea crucişătorul Moskva, la data de 13 aprilie, este observată din satelit în apele Mării Negre, iar poziţia în care se afla corespunde coordonatelor 45°10'43.39″N, 30°55'30.54″E. 

Această poziție este la est de Insula Șerpilor, la 80 de mile marine de Odesa și la 50 de mile marine de coastă ucraineană. 

Citeşte şi: Ucraina a folosit un ''truc genial'' pentru a distruge crucișătorul Moskva: Dronele Bayraktar TB2 au fost folsite pe post de momeală

Analiştii publicaţiei Naval News precizează că satelitul a surprins poziţia crucişătorul rus Moskva în apele Mării Negre pe 13 aprilie la ora locală 18:52. 

În seara zile de 13 aprilie, mass-media de la Kiev, citând mai mulţi oficiali ucraineni, raporta că nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul rus „Moskva” a fost lovit de sistemul de rachete de coastă RK-360MT „Neptun”.

După cum bine ştim, Rusia nu a recunoscut nici până acum că nava sa a fost lovită de rachete anti-navă ucrainene şi înaintează versiunea că un incendiu, urmat de explozia magaziei de muniţii, a dus la avarierea crucişătorului Moskva.

Ieri, un oficial american a declarat pentru agenţia de presă Reuters, sub protecţia anonimatului, că Statele Unite consideră că crucişătorul rus Moskva, care s-a scufundat joi în Marea Neagră, a fost într-adevăr lovit de două rachete ucrainene Neptun.

Pe baza datelor şi informaţiilor oferite de imaginile din satelit (geolocalizare), analiştii OSINT ai publicaţiei Naval News spun că dacă chiar au fost folosite rachete anti-navă, atunci locația în care se afla crucişătorul rus Moskva este fix în raza de acțiune a sistemul de apărare costieră Neptun. 

La scurt timp după publicarea acestor informaţii, publicaţia Naval News a venit cu câteva precizări suplimentare referitoare la activitatea navală a Flotei ruse de la Marea Neagră.

Potrivit analiştilor, ieri, la o zi după ce Rusia a anunţat că nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră s-a scufundat, sateliţi au surprins o intensificare a activităţii militare a navelor ruseşti din portul Sevastopol.

Ulterior, în urmă cu câteva ore, aceste informaţii au fost confirmate şi de analiştii ucraineni ai publicaţiei Defense Express, dar şi de cotidianul ucrainean Pravda.

Cotidianul ucrainean Pravda precizează, citând propriile sale surse, că de ieri, 15 aprilie, în apropierea orașului port Sevastopol din Peninsula Crimeea ocupată de ruși sunt 39 de nave rusești, iar crucișătorul Moskva nu se numără printre ele, ceea ce confirmă şi mai mult că acesta s-a scufundat.

Publicaţia Defense Express precizează că Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene, în raportul său de la ora 06:00, pe 16 aprilie, a notat că un grup de nave ruse, care se afla în apropierea țărmurilor ucrainene, se pregăteşte pentru a lansa noi rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel