Premieră pentru Ucraina, dezvăluită de o fotografie: Avioane MiG-29 ucrainene pot lansa bombe ghidate franceze AASM (Hammer)

Darius Muresan |
Data publicării:
Avion de luptă de tip MiG-29 al Ucrainei, surprins cu o bombă ghidată franceză AASM cunoscută și ca Hammer, integrată. Sursă foto: Rețele de socializare via. Opex360
Avion de luptă de tip MiG-29 al Ucrainei, surprins cu o bombă ghidată franceză AASM cunoscută și ca Hammer, integrată. Sursă foto: Rețele de socializare via. Opex360

O imagine foto analizată cu atenție confirmă faptul că francezii se mișcă rapid. Franța a livrat deja Ucrainei bombe ghidate AASM cunoscute și ca Hammer, pe care le-a integrat pe avioane sovietice de tip MiG.-29.

Imaginea foto cu un MiG-29 pe cerul Ucrainei, publicată inițial de un amator și analizată de experți militari pe rețelele de socializare, arată o rachetă franceză Hammer integrată avionul ucrainean.

Imaginile cu zborul la joasă altitudine a avionului MiG-29 au fost analizate și de cei de la OSINTtechnical, precum și de portalul ucrainean Defence Express și preluate de publicația franceză Opex360.

 

 

Bombe ghidate AASM Hammer franceze, integrate în premieră pe MiG-29 ucrainene. Până acum au mai fost integrate pe Rafale, Mirage 2000 sau F-16

 

Concluzia analizei foto e că Franța a livrat și integrat bombe AASM Hammer.

De precizat și faptul că recent Sebastian Lecornu, ministrul francez al Apărării, a explicat de ce deși nu exită niciun tabu pentru Franța în ceea ce privește livrările de armament către Ucraina, avioane de luptă Mirange 2000 nu ar fi o soluție. Iar în locul avioanelor mult mai importante sunt bombele AASM Hammer.

1. Avion de l... (avion-rafale-franta_42076700.jpg)

Avion de luptă Rafale al Franței

Se pare că francezii s-au mișcat foarte rapid. Franța anunțase că va livra 50 de bombe AASM Hammer lunar Ucrainei, pe lângă cele 40 de rachete de croazieră SCALP, varianta franceză a Storm Shadow. SCALP sunt integrate pe avioane Su-24.

Experții care au analizat imaginile sunt de părere că integrarea bombelor ghidate AASM Hammer pe avioane sovietice ucrainene de tip MiG-29 nu necesită modificări suplimentare în comparația cu JDAM-ER american. Trebuie precizat și faptul că încă din 2022 rachetele anti-radar americane AGM-88 HARM (High-speed Anti-Radiation Missile) au fost și ele integrate pe MiG-29 ucrainene.

În ceea ce privește AASM Hammer, bombele ghidate au fost deja integrate și pe pot fi integrate pe avioane de luptă franceze Rafale și Mirage 2000 franceze, dar și pe avioane de producție americană de tip F-16 Fighting Falcon.

 

Despre bomba „hibrid” AASM HAMMER franceză

 

2. -imagine fara descriere- (caracteristici-bomba-aasm-hammer--02_40735400.jpg)

AASM Hammer este produsă de compania Safran și este o ''armă hibrid'' de înaltă precizie care are caracteristici aflate la mijloc între a fi bombă și/sau rachetă aer-sol. De fapt, este tot o bombă, una convențională, dar cu un kit special care îi mărește semnificativ raza de acțiune și precizia.

Bomba are la bază modelul Mk 82 de 250 kg, BLU 109 sau Mk 8 de 1000 kg. De asemenea, kitul poate fi montat pe bombe anti-bunker de 250 kg. Kitul propriu-zis este format din două părți: kitul de extindere a razei de acțiune (REK), care poate fi echipat cu un motor cu reacție, și partea frontală, în trei versiuni: doar cu ghidare prin satelit sau cu adăugarea unui sistem de imagistică termică sau a unui sistem de ghidare prin laser semiactiv. Printre caracteristicile suplimentare se numără o funcție de detonare în aer.

Raza de acțiune a AASM Hammer este declarată a fi de peste 70 km, ceea ce este crucial și permite lansarea la o distanță relativ sigură față de țintă. Dar, bineînțeles, acest lucru depinde de altitudine.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel