O nouă cursă a înarmării începe în Balcani. Aleksandar Vucic: Serbia se înarmează pentru că România se înarmează

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Serbia urmăreşte cu atenţie înarmarea ţărilor din regiune şi face tot ce îi stă în putinţă să evite destabilizarea şi conflictele, dar Belgradul trebuie să se înarmeze, deoarece asta fac toate ţările din jurul său, a declarat recent la un post de televiziune preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, transmite Jutarnji List, potrivit Rador.

„Sunt îngrijorat şi facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a nu se ajunge la destabilizarea regiunii", a declarat Vučić pentru postul comercial TV Prva, apropiat de puterea de la Belgrad.

„Se înarmează Bulgaria, România, Ungaria, Croaţia şi alte ţări mai mici, fiecare după posibilităţile sale" – a subliniat Vucic.

„Vedem şi cine îi înarmează pe albanezii din Kosovo, vedem şi ce elicoptere caută Muntenegru. Urmărim totul cu atenţie", a mai spus Vučić.

„Serbia nu se poate compara cu România în privinţa banilor investiţi în înarmare, nici nu poate cumpăra capacităţile pe care le cumpără România, dar poate urma îndeaproape ţări ca Bulgaria şi Ungaria", a mai spus Vucic.

Preşedintele Serbiei a mai declarat că acum toţi se înarmează, „deoarece nu mai există un singur jandarm mondial", ci „mai mulţi jucători".

Mai bine să fii „Godzilla decât Bambi"


„În astfel de împrejurări, este mai bine să fii Godzilla decât Bambi", s-a exprimat metaforic preşedintele sârb. Înainte exista „un singur Godzilla", iar acum sunt mai mulţi în lume, căci în afară de SUA, China şi Rusia, pe scenă au urcat şi India, Turcia, unele ţări africane, Japonia, Indonezia. „Nu ne permitem să fim o ţintă uşoară. Nu ne permitem să fim Bambi", a mai spus Vučić.

Liderul sârb a comparat armata cu politica, afirmând că aceasta este un joc de şah care se joacă „pe mai multe table, cu mai mulţi jucători", simultan.

„Nu avem duşmani, dar avem adversari. În armată trebuie să ai cu ce te apăra. De aceea nu vrem să ezităm, vom avea mijloace de apărare antirachetă serioase, importante, efective. Vor fi şi aparate ultramoderne fără pilot ? Da, vor fi", a subliniat Vučić.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel