Polonia alocă alte 3 miliarde de dolari pentru industria de apărare: Obiectivul, creşterea capacităţilor de producția a armamentului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe lângă achiziționarea de echipamente militare occidentale și alocarea de bani pentru localizarea producției de armament, Polonia investește activ în propria industrie de apărare. Varșovia continuă să dea dovadă de o abordare clară în ceea ce privește îmbunătățirea capacităților sale de apărare, iar aceasta nu se referă doar la achiziționarea de arme occidentale, la un nivel cu adevărat impresionantă pentru statele europene, ci și la dezvoltarea propriei industrii de apărare.

Iar pentru că industria naţională de apărare să crească producția de arme și să implementeze localizarea producţiei echipamentelor militare străine pe plan naţional, guvernul polonez a decis să aloce fonduri suplimentare și destul de semnificative.

De exemplu, conglomeratul industrial militar Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) urmează să primească resurse suplimentare sub forma unei recapitalizări în valoare de 13 miliarde de zloți, adică aproximativ 3,17 miliarde de dolari.

Acest lucru a fost anunțat de Jacek Sasin, vicepremier şi ministru al activelor de stat din Polonia, citat de ziarul Rzeczpospolita, care a precizat că aceste fonduri sunt necesare pentru a crește producția echipamentelor şi armelor pentru care deja au fost semnate contracte.

Astfel, industria poloneză de apărare are nevoie de finanţare pentru producţia obuzierului autopropulsat Krab, pentru a începe producția sub licență a tancurilor K2PL și K9PL, a sistemelor portabile de apărare antiaeriană Piorun și a puștilor de asalt Grot.

Dar, bineînțeles, sunt necesare noi resurse pentru a pune a începe producția celor 1.400 de vehicule ușoare de luptă pentru infanterie (IFV) Borsuk, a vehiculelor grele de luptă pentru infanterie CBWP, a vehiculelor blindate LPR, localizarea parțială a producției pentru cele 500 de sisteme HIMARS, a avioanelor de luptă ușoare coreene FA-50 etc.

Iar aceste costuri merg mână în mână cu contractele de producție în sine, deoarece reprezintă singura condiție pentru îndeplinirea lor, deoarece acestea necesită o extindere semnificativă a capacității de producție.

Putem observa că Varșovia face astfel de finanţări nu doar pentru că forţele armate poloneze trec printr-un proces de reînarmare radical, ci și din cauza oportunităţilor care au apărut pe piețele de armament. Lumea se confruntă deja cu o penurie de arme, iar această tendință ar putea continua timp de câteva decenii.

Altfel spus, investind acum în apărare, Polonia înțelege că toți acești bani se vor întoarce în țară prin viitoarele contracte de export. Și, în timp ce alte țări din U.E întârzie și birocratizează în mod constant procesul de construire a propriilor industrii de apărare, Varșovia nu pierde timpul, care nu este o resursă mai puțin importantă decât banii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel