Polonia achiziționează lansatoare HIMARS din SUA. Costul tranzacției

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Polonia a anunțat cumpărarea a 20 de sisteme de rachete de artilerie HIMARS, produse de Lockheed Martin.

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a anunțat că acordul urmează să fie semnat miercuri, după ce Departamentul de Stat al SUA și, ulterior, Congresul Statelor Unite au aprobat vânzarea a 20 lansatoare HIMARS. 

Potrivit presei internaționale, costul achiziției se ridică la 414 milioane de dolari.

Ministrul polonez a declarat că cele 20 de de lansatoare montate pe camioane, care vor fi livrate până în 2023, "vor creşte semnificativ capacităţile militare ale armatei poloneze".

Raza de acţiune a HIMARS (acronim pentru High Mobility Artillery Rocket System - sistem de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată) este de 70 până la 300 de kilometri. Sistemul este folosit în prezent de Statele Unite şi de alte 18 ţări.

HIMARS este unul dintre cele mai fiabile sisteme de sprijin de luptă testate și utilizate în misiuni reale de Forțele Terestre și Corpul de Infanterie Marină ale SUA și oferă o capacitate de luptă superioară, asigurând structurilor militare un avantaj substanțial, oferind comandanților opțiuni pentru succesul misiunii în operațiile specifice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel