Poliția Militară Română, schimb de experiență cu Aliații în vederea cunoașterii armamentului ușor de infanterie

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Militari români din cadrul Poliției Militare, în timpul schimbului de experiență în vederea cunoașterii armamentului ușor de infanterie. Sursă foto: Lt. Florin Ruță, Trustul de Presă al MApN Facebook
Militari români din cadrul Poliției Militare, în timpul schimbului de experiență în vederea cunoașterii armamentului ușor de infanterie. Sursă foto: Lt. Florin Ruță, Trustul de Presă al MApN Facebook

Subunități din cadrul Grupului de Luptă a Poliției Militare Române au luat parte la un schimb de experiență în vederea cunoașterii armamentului ușor de infanterie.

La acest schimb de experiență au participat pe lângă militarii români și militari americani, britanici și croați. Ulterior, a avut loc și o ședință de tragere.

„Subunitățile de Poliție Militară din cadrul Grupului de Luptă au realizat un schimb de experiență în vederea cunoașterii armamentului ușor de infanterie. Militarii români, americani, britanici și croați au organizat un atelier în cadrul cărora și-au prezentat fiecare armele din dotare. După această activitate, urmează și o ședință de tragere în care militarii vor executa foc cu armamentul partenerilor”, anunță Trustul de Presă al MApN, pe pagina personală de Facebook.

 

 

Potrivit Forțelor Terestre Române, Termenul consacrat de Poliţie Militară îşi are originile în anul 1893, când, pe vremea Regelui Carol I, cu aprobarea acestuia, legiuitorul Lascăr Catargiu a promulgat „Legea asupra Gendarmeriei rurale".

La decretarea în octombrie 1918 a celei de-a doua mobilizări a armatei române, poliţia militară a contribuit la desfăşurarea acesteia, concomitent cu organizarea noilor servicii pretorale şi a măsurilor pentru menţinerea ordinii şi liniştii în ţară.

După intrarea României în al doilea Război Mondial, la 22 iunie 1941, trupele de poliţie militară au primit misiuni specifice, printre care putem aminti: combaterea acţiunilor teroriste, paza unor obiective economice importante, întărirea măsurilor de ordine internă, contracararea acţiunilor de desant şi a paraşutiştilor, supravegherea elementelor din opoziţie, etc.

Odată cu difuzarea Proclamaţiei M.S. Regele Mihai I, conform directivelor date de Guvern, poliţia militară a trecut la executarea misiunilor specifice în condiţiile noii situaţii operative, aducându-şi o contribuţie notabilă şi în etapa a doua a participării României la cel de-al doilea Război Mondial.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel