Pentru a contracara aderarea Finlandei și Suediei la NATO, rușii înființează o armată de arme întrunite în cadrul Flotei de Nord

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a luat decizia de a reacționa la întărirea pozițiilor NATO în direcția Nord. Astfel, după aderarea Finlandei și primirea iminentă a Suediei în cadrul Alianței, în compunerea Flotei de Nord va apărea o armată de arme întrunite. Misiunea principală a noii structuri va consta în apărarea Peninsulei Kola, împreună cu toate bazele militare și întreprinderile Complexului Militar Industrial aflate pe teritoriul acesteia.

 

După cum a informat cotidianul rus Izvestia, pe 03.07.2023, citând surse din cadrul Ministerului Apărării, noua armată de arme întrunite va fi formată pe baza corpului de armată existent deja în cadrul Flotei de Nord.

Noua armată va fi una de arme întrunite, adică va include divizii, brigăzi și regimente, cu diverse destinații. Ținând cont de faptul că direcția nord va rămâne direcția principală pentru noua forță operativă, militarii vor fi instruiți pentru ducerea acțiunilor de luptă în condiții arctice.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat planurile de creare a unei noi armate de arme întrunite, fără să precizeze însă pe ce direcție și în ce Regiune Militară va acționa aceasta. Pe 20 iunie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, până la sfârșitul lunii, se are în vedere formarea unei armate de rezervă, urmând ca și un corp de armată să fie înființat în viitorul apropiat. Aceste formațiuni vor fi echipate cu peste 3.700 de unități de tehnică militară. Deocamdată nu este clar dacă ministrul vorbea despre armata din cadrul Flotei de Nord sau dacă s-a luat decizia de a forma două armate de arme întrunite.

La începutul anului, reprezentanții militari ruși au anunțat că în cadrul Ministerului Apărării vor fi create Regiunile Militare Moscova și Leningrad sau, mai bine zis, vor fi restaurate. Un nou corp de armată va fi înființat în Karelia, iar încă trei divizii de infanterie moto vor apărea în cadrul Forțelor Terestre.

În același timp, Trupele de Desant Aerian vor fi completate cu două divizii de desant-asalt, iar șapte brigăzi din Regiunile Militare Vest, Centru și Est, precum și de la Flota de Nord vor fi reorganizate în divizii. De asemenea, va fi consolidată componenta de luptă a Forțelor Navale, Forțelor Aerocosmice și Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).

Modificările structurale de amploare vor fi realizate, în paralel cu creșterea efectivelor Forțelor Armate ale Federației Ruse, în perioada 2023-2026.

Comentariul autorului: Noua armată de arme întrunite din cadrul Flotei de Nord va fi formată prin reorganizarea Corpului 14 Armată - Murmansk. Foarte probabil, structurile principale ale corpului, respectiv Brigada 200 Infanterie Moto - Pechenga și Brigada 80 Infanterie Moto - Alakurtti, vor fi transformate în divizii de infanterie moto. Pe lângă acestea, vor fi inființate o brigadă de rachete, o brigadă de rachete antiaeriene, precum și alte structuri de artilerie, comunicații, geniu sau asigurare tehnico-materială.

Trebuie precizat faptul că, în contextul aderării Finlandei și Suediei la NATO, întărirea apărării Peninsulei Kola va deveni o problemă vitală pentru partea rusă, ținând cont de faptul că în regiune sunt dislocate principalele submarine strategice ale Forțelor Navale, dotate cu rachete balistice intercontinentale.

De fapt, Rusia a început să creeze o grupare militară la latitudinile arctice încă de la mijlocul deceniului trecut. În zonă a fost creat Comandamentul Operativ Strategic “Flota de Nord”, care acum are statut de Regiune Militară. Acesta a preluat sub controlul său teritorii și unități militare alocate Regiunii Militare Vest.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel