Pentagonul modernizează avioanele AWACS

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a anunțat că va moderniza aeronavele de avertizare timpurie AWACS E-3, transmite Jane.

Contractul între Departamentul Apărării al SUA și Boeing a fost semnat pe 13 februarie și se ridică la 99,9 milioane de dolari. Are termen de finalizare anul 2024 iar lucrările vor fi efectuate la Baza Aeriană Tinker din Oklahoma.

Actualizarea sistemului de misiune Block 40/45 este cea mai mare din istoria programului AWACS. Varianta Block 40/45 reprezintă în esență, o actualizare a sistemelor de calcul de misiune. Acestea acoperă hardware-ul și software-ul sub forma unei noi computere cu ecran plat de ultimă generație îmbunătățind capacitatea în rețea a sistemului și scăzând costurile ciclului de viață.

Echipamentele noi vor putea identifica mai rapid ținta ca prieten sau dușman și o mai bună comunicare în rețea cu echipamentele de la sol sau cu alte aeronave. Ca parte a actualizării, US Air Force înlocuiește radarul AN/APX-103C al E-3 cu AN/UPX-40, care a fost conceput pentru a detecta, identifica și urmări mai bine aeronavele aflate în zbor.

Deși Block 40/45 reduce cantitatea de hardware necesară la bordul aeronavei, de fapt crește de la 10 la 14 numărul stațiilor de lucru disponibile în cabina principală.

Vezi și: Noul radar ANG APG-83 SABR a fost montat pe avioanele F-16 ale Gărzii Naționale din SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel