Noul radar ANG APG-83 SABR a fost montat pe avioanele F-16 ale Gărzii Naționale din SUA

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Northrop Grumman Corporation a anunțat că US Air Force a finalizat instalarea radarelor ANrop / ANG APG-83 SABR pe avioanele F-16 ale Gărzii Naționale, transmite defence blog.

"Finalizarea instalării radarelor ANG APG-83 SABR ridică la alt nivel capacitatea de apărare a SUA. Actualizarea radar extinde viabilitatea și fiabilitatea operațională a flotei respective, oferind în același timp piloților capabilități de radar de luptă din generația a 5-a pentru a apăra spațiul aerian al națiunii noastre", se arată într-un comunicat de presă.

„Radarul APG-83 oferă o scanare electronică (AESA) și capabilități de control al focului către flota de avioane F-16, pentru a asigura eficiență misiunii Gărzii Naționale Aeriene”, a declarat Mark Rossi, directorul programelor SABR al companiei. „APG-83 a fost conceput special pentru a maximiza performanțele F-16 cu o arhitectură accesibilă, bazată pe modele APG-77 AESA pentru F-22 Raptor și APG-81 AESA pentru F-35 Lighting II”, a mai spus acesta.

(w670)

Lățimea de bandă mai mare, viteza și agilitatea APG-83 permit avioanelor F-16 să detecteze, să urmărească și să identifice un număr mai mare de ținte mai rapid și la intervale mai mari. În plus, dispune de cartografiere radar cu diafragmă sintetică de înaltă rezoluție pentru toate condițiile meteorologice, pentru a prezenta pilotului o imagine mai largă, pe suprafață mare, pentru identificarea și lovirea țintei mai precis în comparație cu sistemele vechi.

Peste 200 de sisteme SABR au fost construite atât pentru SUA cât și pentru clienți internaționali.

Vezi și: NATO a primit prima dronă RQ-4D Global Hawk

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel