Proiectul Mayhem. SUA recuperează în cursa hipersonică și dă undă verde programului pentru racheta hipersonică cu încărcătură multiplă

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania americană Leidos a primit recent un contract, în valoare de 334 milioane de dolari, pentru dezvoltarea unui sistem hipersonic cu propulsie de tip scramjet.

Contractul a fost atribuit de Laboratorul de Cercetare al Forțelor Aeriene americane în cadrul programului pentru sistemul hipersonic consumabil multimisiune - ISR și lovitură (Expendable Hypersonic Multi-mission ISR and Strike Program), cunoscut mai bine sub numele de Proiectul Mayhem.

Mayhem urmărește să dezvolte un sistem hipersonic mai mare decât racheta AGM-183A sau ARRW (Air-launched Rapid Response Weapon), capabil să transporte mai multe sarcini utile atât pentru misiuni de lovitură, cât și pentru informații, supraveghere și recunoaștere.

Potrivit companiei Leydos, proiectul se va derula pe o perioadă de 51 de luni. Prima alocare de fonduri, în valoare de 24 milioane de dolari, va finanța Evaluarea cerințelor de sistem și Revizuirea designului conceptual într-un mediu de inginerie digitală.

„Pentru a oferi următoarea generație de sisteme hipersonice scramjet, vom valorifica anii noștri de investiții, cunoștințe și succese în domeniul hipersonic”, a declarat Steve Cook, președintele subsidiarei Dynetics din cadrul Leidos. „Echipa noastră este pregătită să îndeplinească această misiune vitală pentru națiunea noastră.”

Dynetics, care proiectează și corpul comun de glisare (Common-Hypersonic Glide Body – C-HGB) pentru armele hipersonice LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon) și Conventional Prompt Strike (CPS) ale Forțelor Terestre americane, respectiv ale Marinei, a devenit un jucător de top în domeniul hipersonicii.

În octombrie, Dynetics a primit un alt contract în domeniul hipersonicii pentru a contrui capacitatea SUA de testare a zborurilor hipersonice – program cunoscut sub numele Multi-Service Advanced Capability Hypersonics Test Bed (MACH-TB).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel