Parada militară de Ziua Naţională. Vor defila pe sub Arcul de Triumf peste 1.600 de militari și aproximativ 150 de mijloace tehnice

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 1.500 de militari și specialişti români vor defila, pe 1 Decembrie, la parada militară organizată în București, începând cu ora 11.00, cu ocazia Zilei Naţionale a României, anunță MApN.

Pe lângă cei 1.500 de militari și specialişti din MApN, MAI, SRI, STS și ANP, la Parada militară din Piaţa Arcului de Triumf vor participa și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din  Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

România va defila cu aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00.

2. HIMARS... (20221127_112841_77425400.jpg)

Militarii străini vor participa la defilare cu aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

La începutul ceremoniei se va intona Imnul Național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către Președintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, și de păstrarea unui moment de reculegere.

”Războiul de agresiune declanșat în 24 februarie de Federația Rusă împotriva Ucrainei reprezintă o violare flagrantă și nepermisă a dreptului internațional. Condamnând în termenii cei mai fermi această invazie, România susține, alături de NATO, de Uniunea Europeană și de comunitatea internațională responsabilă, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional.

Marea Unire s-a înfăptuit nu doar prin fructificarea contextului politic internațional, care a favorizat mișcările de eliberare națională și socială, cât, mai ales, prin curajul, eroismul și jertfa de sânge a soldaților și ofițerilor români pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial și al determinării manifestate de clasa politică românească și a societății românești din teritoriile străine, vremelnic ocupate

Actul de la 1 Decembrie 1918 rămâne pentru națiunea română, în ansamblul ei, simbolul unității națiunii române”, a declarat ministrul apărării Angel Tîlvăr, cu ocazia sărbătoriiri Zilei Naționale a României. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel