Orban: Investim în apărare. Armata, plan de înzestrare extrem de ambițios

Sursă foto: MApN Facebook
Sursă foto: MApN Facebook

Premierul Ludovic Orban împreună cu Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, au vizitat  Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” de la Craiova.

În cadrul discursului pe care l-a avut, premierul a subliniat că România investește în apărare iar planul de înzestrare al Armatei, unul ambițios, va face ca țara noastră să poată răspunde oricărei provocări. Premierul nu a făcut referire la vreun program anume.

Totodată, Ludovic Orban spune că un obiectiv pentru România este implicarea industriei de apărare din țară în programele militare.

„Investim în apărare. România trebuie să se asigure că are capacitatea de a se apăra și de a asigura protecția cetățenilor săi. Armata are un plan de înzestrare extrem de ambițios, un plan care urmărește achiziționarea de capabilități moderne de ultimă generație care să poată face față oricărei provocări.

Investim în apărare, dar în același timp încercăm să folosim programul de achiziții militare ca o pârghie de dezvoltare a industriei de apărare din România”, precizat premierul

Acesta a amintit printre altele că turela transportoarelor blindate Piranha V este fabricată în România în proporție de 70%, la Bacău și Măgurele, dar și de faptul că „o parte din Piranha V se vor realiza la Uzina Mecanică București”.

„Cu fiecare contract de achiziție militară încercăm să dezvoltăm capacități de producție, să facem transfer de know-how și de asemenea să dezvoltăm și capabilități de cercetare, dezvoltare, inovare, astfel încât odată cu acest program de înzestrare, să dezvoltăm economia, să creăm locuri de muncă bine plătite și mai ales să asigurăm transfer de tehnologie pentru a putea deveni mai competitivi”, a conchis Ludovic Orban, premierul României.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel