O nouă zi neagră pentru Rusia: Două nave purtătoare de rachete Kalibr - lovite de Ucraina, la doar o zi după atacul masiv de ieri

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Nava de patrulare rusă Vasily Bikov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Nava de patrulare rusă Vasily Bikov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Forțele Armate ucrainene au lovit două nave de patrulare din proiectul 22160 -  clasa „Vasily Bikov” aparținând Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Informația a fost publicată în această seară de Direcția de Comunicare Strategică a Forțelor Armate ucrainene.

Navele au fost lovite în dimineața de 14 septembrie și se aflau în sud-vestul Mării Negre.

„În dimineața zilei de 14 septembrie 2023, Forțele de Apărare au lovit două nave de patrulare din proiectul 22160  - clasa „Vasily Bykov” din flota de ocupație a Federației Ruse în partea de sud-vest a Mării Negre. Există anumite daune”, se precizează în mesaj (citat de publicația Censor.net).

Flota rusă din Marea Neagră are în înzestrare patru nave din proiectul 22160: Vasily Bikov, Dmitriy Rogachev, , Pavel Derzhavin și Serghei Kotov. Acest tip de navă are un deplasament de până la 1.700 de tone și este dotată cu până la opt rachete Kalibr.

 

A doua zi neagră pentru Rusia după cel mai crunt atac al Ucrainei

 

În noaptea de miercuri, 13 septembrie, Ucraina a atacat Sevastopolul și a lovit un submarin rus și o navă cu ajutorul rachetelor britanice Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, relatează Sky News.

Atacul se profilează a fi una dintre reușitele structurilor speciale ale Ucrainei. La primele ore ale dimineții, aproximativ șapte explozii, urmate de încă o explozie au zguduit portul Sevastopol unde se afla o parte din flota Mării Negre a Federației Ruse.

Ministerului rus al Apărării, a recunoscut atacul de noapte, efectuat de Forțele Armate ale Ucrainei cu zece rachete de croazieră împotriva uzinei de reparații navale din Sevastopol.

„Ca urmare a loviturii de rachete de croazieră inamice, două nave aflate în reparații au fost avariate”, se arată în mesaj.

Este vorba despre nava de asalt amfibie Minsk și submarinul Rostov-pe-Don, ambele situate în docurile uscate din Sevastopol.

CITEȘTE ȘI: Primele imagini cu submarinul rusesc Rostov-pe-Don distrus în Sevastopol (Foto): Ce rol au jucat partizanii din Crimeea în efectuare acestui atac?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel