Storm Shadow au făcut prăpăd în Marina rusă: Submarinul Rostov pe Don e istorie, nava amfibie Minsk - grav avariată. Bonus: O navă CS-701 Tuna scufundată

Submarinul rus Rostov pe Don, foto: Ministerul Apărării din Rusia
Submarinul rus Rostov pe Don, foto: Ministerul Apărării din Rusia

În noaptea de miercuri, 13 septembrie, Ucraina a atacat Sevastopolul și a lovit un submarin rus și o navă cu ajutorul rachetelor britanice Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, relatează Sky News.

Atacul se profilează a fi una dintre reușitele structurilor speciale ale Ucrainei. La primele ore ale dimineții, aproximativ șapte explozii, urmate de încă o explozie au zguduit portul Sevastopol unde se afla o parte din flota Mării Negre a Federației Ruse.

Ministerului rus al Apărării, a recunoscut atacul de noapte, efectuat de Forțele Armate ale Ucrainei cu zece rachete de croazieră împotriva uzinei de reparații navale din Sevastopol.

„Ca urmare a loviturii de rachete de croazieră inamice, două nave aflate în reparații au fost avariate”, se arată în mesaj.

Este vorba despre nava de asalt amfibie Minsk și submarinul Rostov-pe-Don, ambele situate în docurile uscate din Sevastopol.

 

Submarinul este pierdut definitiv

„Ambele nave, care au fost aici pentru reparații, nu pot fi refăcute”, se arată în mesajele din social-media rusă, deși ministerul rus al apărării neagă acest lucru și spune că ambele nave vor fi refăcute.

Rusia a pierdut pentru totdeauna submarinul diesel-electric Rostov-pe-Don, este de părere și expertul militar ucrainean Roman Svitan. ”Submarinul este lovit. Putem spune că acest submarin cu siguranță nu va fi o amenințare pentru noi”, arată expertul ucrainean, pentru NV.

Rusia ar mai avea cinci submarine în Marea Neagră, iar deteriorarea navelor în docurile Sevastopolului va limita și mai mult capacitatea de reparare a flotei ruse, spun experții.

Docurile din Sevastopol au fost, probabil, atacate concomitent de drone maritime și rachete de croazieră Storm Shadow. 

 

Trupele ucrainene au distrus o altă barcă a Federației Ruse din Marea Neagră

Barcă rusească KS-701Tunets (Foto: Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei)

Tot astăzi, Marina ucraineană a anunțat distrugerea, în nord-vestul Mării Negre, a unei nave aparținând forțelor ruse. Este vorba de o barcă KS-701Tunets, o ambarcațiune de transport, de mici dimensiuni.

„În partea de nord-vest a Mării Negre, Forțele de Apărare ale Sudului au distrus o altă barcă inamică de tip „Tunets” KS-701, a spus Marina, care nu a oferit alte detalii.

Potrivit Statului Major General, de la începutul invaziei, au fost distruse 19 nave și bărci ale Federației Ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel